Kako v petah hoditi karseda elegantno

Težave s hojo v visokih petah se pojavijo vsakič, ko si privoščite nov par.

6.8.2015 ob 8:15

NewYorkstrS15200_bg.jpg

Imate pripravljen nov prelep par visokih petk, a vas skrbi, kako boste hodile v njih, čeprav ste že prava mojstrica? Najprej je nujno, da čevlje dobro uhodite. Če tega še niste storile, to naredite čimprej.


Že slediš Mični na Facebooku?

Po stanovanju se vsaj eno uro sprehajajte v novih čevljih, da se bodo malce raztegnili in prilagodili vašim stopalom. Tako bo prva nošnja malce udobnejša.


V pomoč vam bodo tuid ti članki:

ParistrS15249-bg.jpg

Udobnost smo nekako rešili (kolikor se to pri visokih petah rešiti da), zdaj je na vrsti elegantna hoja:

Stopajte s pete na prste. V petah nikar ne hodite tako kot v čevljih z ravnim podplatom – s celim stopalom naenkrat. Stopajte tako, da najprej stopite na peto, nato sledijo prsti. Hoja bo tako videti precej naravnejša in lahkotnejša.

Delajte kratke korake. Pete vaš korak avtomatsko skrajšajo, zato hojo prilagodite temu. Delajte krajše korake kot sicer in hoja v petah bo s tem tudi stabilnejša. Vendar ne pretiravajte – ne delajte prekratkih, otroških korakov, le krajše od običajnih.

MilanostrS15187.jpg

Ne hitite. Če boste v petah hiteli, lahko učinkujete malce nerodno in neokretno. Vzemite si čas in stopajte počasneje kot sicer v čevljih z ravnim podplatom. Počasnejša hoja vam bo dodala še nekaj samozavesti.

Rahlo se nagnite nazaj. Za še lepšo hojo in predvsem držo, ramena in hrbet rahlo potisnite nazaj ter dvignite brado. Težišče za hojo v petah bo tako boljše in premikali se boste precej lažje.

Predstavljajte si, da hodite po ravni črti. Med hojo nikar ne glejte v čevlje – to ni prav nič damsko niti v čevljih z ravnim podplatom. Glejte malce bolj naprej od konice čevljev in si predstavljajte nevidno ravno črto, po kateri hodite. Tako, kot to počnejo manekenke.

MilanotrS15088.jpg

Poskrbite, da se vam čevelj povsem prilega. Čevlji se vam morajo vselej prilegati. Če tega kriterija ne izpolnjujejo, bo hoja v petah skoraj nemogoča. V primeru rahlo prevelikih čevljev, vstavite vložke za boljši oprijem. Če pa so malce premajhni, prosite čevljarja, naj jih raztegne, če se da. Sicer pa lahko to storite tudi same: obujte najdebelejše nogavice, ki jih imate, obujte težavne čevlje in s sušilnikom za lase v predele, kjer vas tišči, za pol minute usmerite topel zrak. Nato se tako še nekaj časa sprehajajte po stanovanju, da se čevlji ohladijo od toplega zraka. Sezujte nogavice in pomerite. Če je treba, ponovite vajo.

Avtorica: B. G.

Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)