Ohranite ravnotežje v visokih petah

Nasveti, kako obvladati visoke pete, niso nikoli odveč.

23.5.2015 ob 10:30

ParistrF14440_bg.jpg

V toplejših mesecih so visoke pete še toliko bolj mamljive, saj pridejo na vrsto vsi salonarji in sandali, ki jih prej niste mogli nositi. Lepo in suho vreme zdaj to dopuščata, zato predlagamo, da to izkoristite in peljete vse svoje prelepe čevlje na sprehod.

A pri hoji v viskoih petah je zelo pomembno gibanje telesa in držanje ravnotežja. Včasih je to težje, kot se zdi, zato pridejo prav nasveti strokovnjakinje za hojo v visokih petkah, ki ve, kako vam bo uspelo hoditi karseda elegantno.

ParisstrS14183.jpg

Freya West pravi, da je bistvo v stabilnem jedru oziroma v trebušnih mišicah.

"Ta nasvet dam vsem mojim učenkam. Če hočete v petah delovati karseda dobro in pri tem dajati vtis, da so pete za vas nekaj povsem naravnega, si zapomnite, da je vse v trebušnih mišicah. Najprej naredite nekaj korakov in potipajte svoje mišice. Ugotovili boste, kako se sproščajo in napenjajo pri vsakem koraku. Trebuh potegnite noter, proti hrbtenici in poskušajte tako narediti še nekaj korakov," svetuje Freya. Dodaja pa še: "Če boste hojo v petkah vadile s tem v mislih, bo vse skupaj kmalu postalo veliko lažje."

ParisstrF15011.jpgbg.jpg

Močno jedro in stabilen trebušni del sicer veljata za pomemben del pokončne ter zdrave drže. Pravilna drža pa bo prinesla tudi boljše ravnotežje med hojo v visokih petah.

Avtorica: B. G.

Foto: Imaxtree


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)