Osem nasvetov in osem oblek za ženske z oblinami

Modna stilistika, ki oblači slavne, razkriva katerim načelom je treba slediti, če imate obline.

25.5.2021 ob 5:05 | Foto: H&M, Asos, Mango | Avtor: P. Pa.

Osem nasvetov in osem oblek za ženske z oblinami

Vsaka ženska si želi biti lepo urejena, a roko na srce imajo tiste z oblinami včasih težave, saj nekatere znamke v svoje kolekcije ne umeščajo oblačil večjih številk. Zahvaljujoč spletnemu nakupovanju pa je vse skupaj le nekoliko lažje, saj je tam ponudba res pestra. Najlepše smo našli v spletnih trgovinah Asos, H&M, Mango in AboutYou. 

Letos so še posebej priljubljene obleke na preklop, z naborki, izrezi in zanimivimi potiski, pa tudi srajčne obleke in povsem preproste obleke z naramnicami.

Susan Moses, stilistka in avtorica knjige Umetnost oblačenja oblin, je za spletni Glamour podala osem stilskih nasvetov za ženske z oblinami.

Pravo ravnovesje med ravno prav oprijetim in pretesnim

Pravi, da je razlika med tem, ali ti je nekaj pretesno in ali se ravno prav prilega telesu. »Spodnje perilo ne sme biti vidno. Tako vemo, ali je oblačilo pretesno.«

Dobro je imeti perilo za oblikovanje postave

To je univerzalno pravilo, ki bi mu morala slediti vsaka ženska. »Vsaka ženska bi potrebovala perilo, s katerim zgladi, poravna ali privzdigne linije,« pravi in doda, da vsaka kdaj potrebuje nekaj, kar ji zoža in definira trebuh in boke.

Pajkice niso hlače

Čeprav so udobne, pajkic ne bi smeli nositi kot hlače. Poudarja, da so namenjene temu, da nosimo nekaj čez njih. Menda naj bi se zato tudi v večini nahajali na oddelkih za spodnje perilo.

Če ste v dvomih, se odločite za ozko krilo

»Najbolj vam bo pristajalo ozko krilo, ki sega do ali čez kolena.« Menda takšna krila zožajo obline.

Čevlji so pika na i

»Bodite pozorni na to, kaj obujete.« Svetuje, da se izogibate paščkom okoli gležnjev, saj lahko optično skrajšajo noge. »Najboljši so klasični salonarji v bež barvi, ki bodo podaljšali noge.«

Garderobo prilagajajte spremembi telesa

Če shujšate ali pridobite kakšen kilogram, je nujno, da osvežite svojo garderobo. Najbolj pomembno je, da nosite oblačila, ki so vam prav.

Pomembna je velikost torbice

»Velikost torbice mora biti proporcionalna z vašim telesom,« pravi in dodaja, da ni dobro, da imate premajhno torbico.

Popravite oblačila

Dober krojač ali šivilja sta skrivno orožje skoraj vsake dobro oblečene ženske. Prilagajanje oblačil ponujajo celo nekatere trgovine. Pomembno je, da se zavedate, da je prilagajanje oblačila telesu tisto, ki naredi razliko med obupnim in odličnim.

Preberite še: Devet najlepših prehodnih jaken za močnejše postave

Morda vas zanima tudi: Natikači, ki bodo to poletno sezono najbolj modni


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)