Obdarujmo slovensko: nakit

Razveselite s slovenskim unikatom.

12.12.2016 ob 8:30

verizica_strikula.jpg

Kolikokrat med letom si rečemo, da si bomo zapisali vse ideje za darila, pa tega ne storimo in decembra obupano brskamo po trgovinah in se nam prav nič ne zdi primerno in unikatno.

Če bi radi z darilom navdušili in pokazali svojo izvirnost, si pomagajte s slovenskimi ustvarjalci nakita. Ti ustvarjajo čudovite izdelke, ki so tako raznoliki, da med njimi najdemo primernega za prav vsak slog.

V rubriki Obdarujmo slovensko predlagamo darila, ki jih ustvarjajo slovenski ustvarjalci. Tukaj lahko najdete seznam ustvarjalcev notesnikov, zvezkov, koledarjev ...

Hanine ptice

Hana Karim oblikuje s keramiko, stranke pa je na začetku svoje poti navdušila s kolekcijo ptičkov, ki jih izdeluje še zdaj. Ti v obliki brošk polepšajo srajčko ali suknjič, poleg ptic pa Hana oblikuje tudi druge skulpture, ki navdušujejo ljubiteljice ekstravagance. Keramiko namreč dopolnjuje s perjem, rezultat pa je atraktivno umetniško delo. Izdelke lahko kupite na njeni spletni strani.

PREBERITE še: Umetnica, ki jo lahko opazujete kar iz ulice

These rings came to my dreams and here they are! #ceramics #jewelry #contemporaryjewelry #ring #statementjewelry

A photo posted by Hana Karim (@hanaakarimm) on

Bombažne ogrlice

Odlična popestritev volnenih puloverjev bodo vpadljive ogrlice Maše Pirc, ki deluje pod znamko Štrikula. Kvačkane ogrlice izpod rok arhitektke so izjemno subtilne in mehke ter hkrati neverjetno opazne in zgovorne. Kako je to mogoče, se prepričajte sami. Preverite njeno Facebook stran.

Sui s kolekcijo Ki

Za ljubiteljice lesa in geometrije bo pravo presenečenje nakit Sui. Tega ustvarjata Simona Korošec in Jakob Rožnik. Trenutno imata v prodaji nakit iz kolekcije Ki, kar v japonskem jeziku pomeni drevo. Navdih zanjo sta našla v osmanskem arhitekturnem slogu s primesmi zahoda, poseben poklon pa seveda namenjata osnovi – drevesu. Kje vse najdete nakit znamke Sui si lahko preberete tukaj ali pa na njihovi Facebook strani

PREBERITE še: Lesen slovenski nakit za ljubiteljice estetike

Surov in hkrati nežen nakit

Dalija Šega se nakita loteva s pogledom kiparja in ga tako tudi ustvarja. »Vsak kos je unikaten miniaturen kiparski izdelek, ustvarjen iz srebra ali iz zlata. Ideje črpa predvsem iz narave, da bi poudarila lepoto, ki nam je včasih skrita,« je zapisano na spletni strani umetnice. Privljačen nakit je poln detajlov in vsakič lahko v enem kosu vidimo nekaj povsem novega. Namenjen je vsem, ki so mu pripravljeni prisluhniti. Seznam prodajnih mest boste našli tukaj.

Za ljubiteljice maksimalizma

Ljubiteljice opaznega in romantičnega nakita bodo razveselili izdelki izpod rok Katje Koselj. Katja pri svojem delu uporablja različne materiale, od žičk, kamnov Swarovski, perl do blaga. Prepoznana je po svojem slogu, katerega rdeča nit so veliki, opazni in barviti izdelki. Katjin nakit lahko kupite preko njene spletne strani ali pa v njeni trgovini

Danes v Šminkarnici ???? #katjakoseljjewellery #weddinginspiration #bridaljewellery #handmade #jewellery #jewelrymaker

A photo posted by Katja Koselj Jewellery (@katjakoseljjewellery) on

Avtor: Daša Mavrič
Foto: Instagram


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)