Modni objektiv: V jesen z golimi stegni in v dokolenkah

Dokolenke in nadkolenke so še eden tistih trendov, ki se na nekaj sezon vrnejo in utonejo v pozabo, kot kaže, so letošnjo jesen spet v igri.

14.9.2016 ob 6:45

1.JPG

Začetek šole je prinesel tudi nekaj modnega navdiha – visoke nogavice, ki spominjajo na tiste, ki gredo z roko v roki s šolsko uniformo – bela srajca in karirasto plisirano krilo. Po ljubljanskih ulicah smo jih največ ujeli v kombinaciji s kratkimi krili ali kratkimi hlačami ter supergami.

Dokolenke in nadkolenke najbolje nosijo gospodične z vitkimi in dolgimi nogami, sicer pa tiste v temnejših odtenkih optično nekoliko zožijo meča. V kolekcijah za jesen in zimo so jih k nam prinesle vse večje cenovno dostopne trgovine z oblačili, pri nakupu pa pazite na velikost, saj vam takšne, ki vas bodo v mečih oz. stegnih preveč stiskale, ne bodo delale ravno usluge.

Čeprav so trend najbolj posvojila mlada dekleta, ki najverjetneje še vedno sedijo v šolskih klopeh, pa lahko takšne nogavice z nekaj triki preobrazite tudi v manj "šolske" kose. Kako jih kombinirati?

14.JPG

S krilom in prevelikim volnenim puloverjem ali srajco

Dokolenke so zmagovalke prehodnih obdobij ravno zato, ker podaljšajo sezono poletnim oblačilom. Jutra in večeri se v septembru lahko že zelo shladijo, zato nas v kratkih poletnih krilih in oblekah lahko hitro zazebe v noge. Rešitev – dokolenke! Zgornji del telesa bosta ogrela velik volnen pulover ali pa karirasta srajca iz "njegove omare", ki ju lahko kasneje, ko se ozračje segreje, zavežete okoli pasu.

S kratkimi hlačami in preprostim topom

Dokolenke v kombinaciji s kratkimi hlačami in preprostim topom so ena najpogosteje videnih in najbolj preprostih kombinacij. Letos so najbolj priljubljene kratke hlače z zelo visokim pasom, a hkrati zelo kratke v spodnjem delu. Visok pas nam je všeč, nekoliko manj pa spodbujamo kroje, v katerih pokažete več, kot bi se vaši babici zdelo primerno.

2.JPG

Čez prosojne hlačne nogavice

Plastenje! Ko se jesen poslovi ob poletnih temperatur, lahko dokolenke nosimo še prek prosojnih hlačnih nogavic.

Čez hlačne nogavice z vzorci

Hlačne nogavice z vzorci marsikdo črta iz svoje garderobe, saj lahko izpadejo preveč otročje. Če prek njih v kombinaciji s krilom poveznete črne dokolenke, bo viden precej manjši del igrivih vzorcev, a še vedno bodo tam.

Z gležnarji

Naj bodo gležnarji z ravnim podplatom ali visoko peto – tudi to je dovoljeno. če se odločite za takšne, s petkami, naj bodo te debelejše in masivne.

Pod visokimi škornji brez pete

Če ste ponosna lastnica visokih škornjev z ravnim podplatom, lahko stajling popestrite tako, da pod njih obujete dokolenke, ki so nekoliko višje od škornjev. Lahko jih barvno uskladite z obutvijo, tiste bolj drzne pa pustite, da izpod njih pokukajo nepričakovani vzorčki.

Fotografije in besedilo: Maja Fister


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)