Modni objektiv: Kraljice prehodnih obdobij so nazaj!

O čem govorimo? O usnjenih jaknah, seveda! No, tudi njihove sestre iz umetnih materialov so nam všeč.

7.9.2016 ob 7:20

1.JPG

Mičnin modni objektiv je tokrat po ulicah lovil nekoliko zmedene stajlinge. September je tu, z njim pa tudi čudno obdobje, v katerem ne vemo točno, kako bi se oblekli. Goli gležnji in topel pulover, poletna obleka in usnjena jakna. To in še kaj bomo v prihodnjih prehodnih tednih opazili na ulici.

Gole noge in usnjena jakna? Zakaj pa ne.

Čeprav so dnevne temperature poletni garderobi še dokaj prijazne, pa so septembrska jutra in večeri že hladnejši. Usnjene jakne so kraljice prehodnih obdobij že več let, kombiniramo pa jih lahko na 101 način. Na ulicah smo ujeli kar nekaj poletnih oblekic in kratkih hlač, prek katerih so dekleta poveznila usnjeno jakno. Rokerska romantika, bi lahko rekli.

2.JPG

Črna ni edina izbira!

Klasična črna usnjena jakna nas res spremlja že leta, a zadnje sezone so oblikovalci le pokazali nekaj kreativnosti. Poleg tega, da so ulice preplavile jakne iz umetnih materialov, so pestre tudi barvne lestvice. Od črnih in rjavih do rožnatih, modrih in rdečih.

Predlani smo noreli za jaknami z zakovicami, lani za kratkimi kroji, ki niso prekrili niti ledvenega predela, letos pa na ulicah vidimo največ takšnih, ki imajo dodatno podložena ramena in rokave. Priljubljeni so tudi kroji, kjer usnje dopolnjujejo druge tkanine. In še namig – povsem dovoljeno je obleči tudi preveliko fantovo usnjeno jakno.

Fotografije in besedilo: Maja Fister


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)