Modna revije Janje Videc, kjer smo vsi v prvi vrsti

Z virtualno modno revijo prihaja nova kolekcija Janje Videc: Utopia

11.5.2020 ob 5:45 | Foto: Sonja Ravbar, Nike Koležnik

Modna revije Janje Videc, kjer smo vsi v prvi vrsti

Nove razmere v svetu ne zaustavljajo ustvarjalnosti modne oblikovalke Janje Videc, ki bo svojo novo kolekcijo oblačil za pomlad in poletje predstavila na virtualni modni reviji, ki bo v živo potekala prek spleta, prostor v prvi vrsti pa bo na voljo prav vsakemu, ki se je bo želel udeležiti iz varnega okolja svojega doma.

Z novo kolekcijo Janje Videc: Utopia bomo odpotovali v magični vrt, ki se skriva v nas samih.

Kjer potujemo s tokom in kjer je vedno vse prav, četudi se na prvi pogled zdi, da je vse narobe.

Kot pravi modna oblikovalka kolekcija “govori o lahkotnosti in pomladnem razcvetanju, navzven, še bolj pa navznoter.” Čeprav je bila kolekcija v začetku zastavljena drugače, jo je tekom dogodkov, ki so nas letos zaznamovali prepustila pomladni lahkotnosti, po kateri vsi hrepenimo.

 

V ospredju je tako obujanje vrednot povezovanja človeka s skupnostjo in naravo, solidarnost, ljubezen in odprtost.

Virtualna modna revija, v živo iz varnega objema doma

Virtualno modno revijo, s tem pa tudi premierno predstavitev nove kolekcije, si bo jutrr, 12. maja ob 18. uri mogoče v živo ogledati na Facebook strani oblikovalke.

Da edinstvenega dogodka ne bi zamudili, se lahko nanj prijavite prek strani --> TUKAJ.

Močna zgodba in trajnostni pristop v modi

Za vsako kolekcijo ki jo oblikuje Janja Videc, stoji zgodba, izpeljana iz večletnega poglobljenega raziskovanja ženskih arhetipskih likov. V ospredju pogosto arhetip čarovnice in s tem povezane poganske tradicije naših prednikov.

Poseben poudarek pri vsaki kolekciji pa je poleg omenjenega tudi na »body positivity«, odnosu do telesa, na tem, kje in kako oblačila nastajajo in kakšne občutke vzbujajo v nas. Zato je še posebej pomemben t.i. slow fashion, trajnostni pristop, ki predstavlja nasprotje hitri modi, torej razosebljeni masovni produkciji, ki smo je vsi že po malem siti. Janja Videc verjame, da si vsi želimo oblačila in na splošno predmetov, ki so izdelani z dušo: “želimo si človeških odnosov, več vsebine, pa tudi kakovostnejšo izdelavo in materiale. Nikakor ni vseeno, kako se bomo počutili v svojih oblačilih in kaj bomo z njimi sporočali.”


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)