Trije modni trendi, ki so nas navdušili v seriji Emily v Parizu

Emily v Parizu je postala ena najbolj gledanih Netflixovih serij vseh časov.

10.2.2022 ob 5:17 | Foto: Getty Images | Avtor: E.N.

Trije modni trendi, ki so nas navdušili v seriji Emily v Parizu

Nedavno smo si lahko na platformi Netflix ogledali že drugo epizodo serije Emily v Parizu, ki je navdušila gledalce po vsem svetu. Čeprav ji mnogi očitajo, da je francosko in ameriško kulturo predstavila na nadvse klišejski, površen in celo žaljiv način, pa je v zadnjem času v družbi pustila precejšen pečat, sploh na modnem področju.

Serija sicer temelji na preprosti zgodbi o dekletu, ki svoj dom zaradi priložnosti v službi zamenja za Pariz. Poleg fikcijskega scenarija, ki gledalcem pomaga pozabiti na vsakdanje težave in jih popelje v popolnoma drug svet, pa epizode navdušujejo predvsem s pisano kostumografijo.

Serija je tako postala velik hit med modnimi navdušenkami, njen navdih pa lahko opazimo tudi že na ulici. Mnoge modne oprave je namreč inspirirala ravno Emily v Parizu, spodaj pa izpostavljamo tri trende, ki najbolj izstopajo.

Kavbojski škornji v kombinaciji s svilenim šalom

Kavbojski škornji na modni sceni niso nič novega, vseeno pa so po pogostem pojavljanju v Emily v Parizu dobili novo priložnost. Nadvse rada si jih je namreč nadela ena izmed modnih ikon serije Camille.

Kombinirala jih je k najrazličnejšim modnim kosom, najraje pa jih je nosila z jeans jakno. Da vse skupaj ne bi bilo videti preveč robato in "kavbojsko", je dodala še svilen šal in nakit. Na ta način so kavbojski škornji dobili novo, elegantnejšo podobo in jih je dovoljeno obleči tudi k elegantnim mini oblekam in krilom.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Emily In Paris (@emilyinparis)

Brezrokavniki kot osnova modne oprave

Tudi brezrokavniki niso nobena novost, za nekaj novega pa bi lahko označili način, kako jih kombinira Emily v seriji. Vajeni smo, da brezrokavnik oblečemo v hladnejših dneh, ko ga nadanemo čez klasično bluzo ali z njim popestrimo srajco.

Emiliy pa mu je v svoji omari namenila pomembnejše mesto. Po njenem mnenju lahko to pletenino oblečemo tudi namesto majice, jo kombiniramo h kratkim hlačam ali mini krilom. Brezrokavnik tako ni več le zimski kos temveč klasika, ki jo lahko nosimo skozi celo leto. V hladnih dneh preko nje oblečemo oversized blazer, poleti pa mu dodamo rutko ali šal.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Emily In Paris (@emilyinparis)

Adjo, ura!

Med gledanjem Emily v Parizu smo mnogi pozabili na čas, če gre slediti modnim trendom, ki jih je v seriji narekovala stilsko dovršena Sylvie, pa bi morali pozabiti tudi na uro.

Nošenje slednje namreč lahko po njenem mnenju pustimo v preteklosti. Sylvie je uro, ki sicer v poslovnem svetu velja za temeljni modni dodatek, zamenjala z elegantnim nakitom. Čas dandanes tako in tako merimo s pametnimi telefoni, zapestja pa so videti še bolj elegantno, če jih odanemo v zlate ali srebrne zapestnice.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Emily In Paris (@emilyinparis)

Preberite še: Takšen postaja Hollywood, pravi Jennifer Aniston

Morda vas zanima tudi: Instagram profili, ki ti vsak dan pomagajo pri duhovni rasti in graditi zdravo samopodobo


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)