Ta pričeska bo največji trend leta 2022

Najbolj znani frizerji sveta napovedujejo trend tako imenovane hobotnice.

5.1.2022 ob 6:28 | Avtor: E.N.

Ta pričeska bo največji trend leta 2022

Pred nami je novih 365 nepopisanih listov papirja, ki bodo s seboj prinesli marsikatero presenečenje. Malce več kontrole pa imamo nad tem, kako bomo nosili svojo pričesko, katero si gre v novem letu seveda urediti v skladu z najnovejšimi trendi.

Če si želiš v novo obdobje vstopiti z osveženo frizuro, te bo morda zanimalo, kako postriženi lasje bodo to sezono po mnenju najbolj trendovskih frizerskih salonov pravi hit.

Najprej naj te opozorimo, da boš mogoče malce presenečena, pred nekaj leti pa bi se ob fotografijah, kakršne so spodnje, morda celo zasmejala. Ali pa zavila z očmi. A takrat bi se namuznila tudi ob pogledu na hlače na zvonec, pa moramo priznati, da smo se v zadnjem letu ponovno zaljubile vanje.

Kakorkoli, trendi se reciklirajo tudi v frizerskem svetu in v 2022 bo najbolj modna pričeska, ki se vrača iz sedemdesetih, skorajšnji preporod pa je doživela tudi nekaj let po prelomu tisočletja. 

V novem letu je namreč čas za tako imenovano hobotnico, pravijo frizerji.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by эстетичный креатор (@anarsenic)

Gre za nekakšno naslednico mulleta, ki so ga nekoč nosili rokerji, le da so spodnji lasje tukaj lahko precej daljši. "Hobotnica je nov pristop na stil shag oziroma mullet, katerega preporod smo nedavno že videli. Je različica z manj intenzivno teksturo, ki še vedno ohranja dolžino, hkrati pa nosi težo pri vrhu glave," trend pojasnjuje znani londonski frizer Joe Sirry.

"Izvira iz japonskega sloga, ki je pred kratkim postal priljubljen na Pinterestu in je poimenovan po hobotnici ali meduzi, saj ima težji zgornji del z različnimi dolžinami, spodnji pa je v obliki lovk, ki potekajo pod njim."

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @saerahur

Kako veš, ali je hobotnica prava izbira za tvojo teksturo las?

Najbolje je, da se pred striženjem o tem posvetuješ s frizerko, na splošno pa je ta pričeska primerna za tiste, ki imajo ravne ali rahlo valovite lase. Pri intenzivnih kodrih tako imenovane lovke namreč ne bodo prišle do izraza, s frizuro pa tako ne boš dosegla želenega učinka. 

Striženje na hobotnico sicer poteka tako, da frizer zgornji del postriže v obliki nekakšne gobice ali sklede, spodnje pa pusti dolge in jih le izmenično skrajša. K pričeski lahko po želji dodaš tudi frufru, pred tem pa se prepričaj o tem, kako se bo podal k obliki tvojega obraza. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Papilot (@papilot_poland)


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)