To je največja napaka, ki jo pri frizerju počnemo skoraj vsi

Preden se naslednjič odpraviš k frizerju, bodi pozorna na tole napako.

31.8.2021 ob 5:20 | Foto: Gettyimages | Avtor: E. N.

To je največja napaka, ki jo pri frizerju počnemo skoraj vsi

September je za frizerje precej delaven mesec, saj si ob koncu poletja vsi želimo odstriči od sonca ožgane konice. Če se boš k svojemu v teh dneh odpravila tudi ti, pa bodi še posebej pozorna, da ne narediš napake, ki jo po pisanju portala Miss7 pogosto počnemo, a se je sploh ne zavedamo. Verjetno ti ni čisto jasno, na kaj namigujemo, a v resnici s to napako res lahko pokvarimo novo frizuro. V katerem grmu tiči zajec?

Položaj sedenja

Ko prideš k frizerju in se usedeš na frizerski stol, se poizkušaš čim bolj udobno namestiti. Veš, da bo urejanje pričeske trajalo kar nekaj časa, zato poizkušaš najti čim bolj udoben položaj. Za marsikoga je to sedenje s prekrižanimi nogami, ravno to pa je napaka, o kateri govorimo. Ko prekrižaš noge, svojo hrbtenico ukriviš, posledično pa v eno smer nagneš tudi svojo glavo. Ko te bo frizer strigel, linija morda zaradi naklona ne bo tekla čisto ravno. Dokler boš sedela v salonu, napake sicer ne bo mogoče opaziti, ko pa boš prišla na ulico, se spodrsljaj utegne poznati. Prihodnjič tako raje sedi z nogami, naravnanimi vzporedno.

Umivanje glave

Oh, in še nekaj. Preden greš prihodnjič k frizerju, si obvezno umij lase. Morda se ti to zdi nepotrebno, saj ti jih bo frizer tako in tako zmočil v frizerskem lijaku, a vseeno ti priporočamo, da za čisto pričesko poskrbiš že doma. Če boš v salon prišla s čistimi lasmi, bo frizer lažje ugotovil, kakšen tip las imaš in kako te mora ostriči. Bolje bo prepoznal tudi tvojo barvo las, kar je še posebej pomembno, če si k njemu prišla na barvanje.

Skratka, čisti lasje in stopala vzporedno na tleh!

Preberi še: Čarobni učinki morske vode

Morda te zanima tudi: Shatush: najnovejša tehnika barvanja las, idealna za poletje


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)