5 stvari, ki jih moraš vedeti, preden greš na brazilsko depilacijo

Ker poleti pokažemo več kože, se mnoge odpravimo na različne depilacije, največ duhov pa seveda buri brazilska.

19.7.2021 ob 5:15 | Foto: Pavel Kriuchkov/Gettyimages | Avtor: E. N.

5 stvari, ki jih moraš vedeti, preden greš na brazilsko depilacijo

Čeprav brazilska depilacija ni nič novega, še vedno obstaja mnogo deklet, ki je niso preizkusile. S tem seveda ni prav nič narobe, za tiste, ki ste vseeno radovedne, kako vse skupaj poteka, pa smo pripravili hiter pregled tega kozmetičnega posega, ki nas za nekaj tednov odreši dlačic na intimnih predelih.

Kaj to pravzaprav je?

Brazilska depilacija pomeni depilacijo celotnega predela med nogami, kar pomeni, da smo po posegu tam popolnoma gole. Bikini depilacija je nekaj drugega, saj pri njej odstranimo dlake le na predelih, ki kukajo izza roba kopalk. Pri brazilski pa se bomo znebili popolnoma vseh dlačic, ki prekrivajo naše intimne predele.

Je boleča?

Ne bomo ti lagali, če si do sedaj dlačice odstranjevala z britvico in ne voskom, bo prva depilacija precej neprijetna, a tu žal ne moremo kaj, saj odstranjujemo korenine dlačic iz njihovih gnezdec v koži.

A naj te pomirimo. Prva depilacija je najhujša, vse kasnejše bodo že precej milejše, hitrejše in manj neprijetne.

 

Kako se nanjo pripraviti?

Prva stvar, ki jo moraš vedeti pred brazilsko depilacijo je, da se vsaj teden dni pred posegom ne smeš briti. Vosek drugače ne bo zagrabil dlak in trpela boš po nepotrebnem, brez pravega učinka. Dlačice morajo biti namreč dolge vsaj nekaj milimetrov. Drugo priporočilo pa gre upoštevati nekaj ur pred odhodom na depilacijo. Da boš manj čutila puljenje dlačic, uro pred obiskom vzemi protibolečinsko tableto. To priporočajo mnoge kozmetičarke in pravijo, da njihove stranke precej lažje prenesejo poseg. Prav tako bodi ta dan oblečena v udobna oblačila, saj bo koža po posegu občutljiva in res si je ne želiš tlačiti v ozke kavbojke.

Greš lahko na depilacijo med menstruacijo?

Lahko, a s tamponom, seveda. Drugače pa ti tega ne priporočamo z vidika občutljivosti, saj smo mnoge med menstruacijo veliko bolj nežne in občutljive, zato znaš v teh dneh depilacijo bolj intenzivno čutiti.

Koliko časa si lahko obetaš gladko kožo?

To je odvisno od različnih dejavnikov. Od tega, kako hitro ti že po naravi rastejo dlačice, pa do tega, kako pogosto obiskuješ depilacijo. Večkrat kot boš posegla po depiliranju, dlje bo tvoja koža gladka. Sicer pa lahko pričakuješ nekje med 3 in 4 tedne miru, preden bo spet čas za obisk kozmetičarke.

Preberi še: Miti in resnice o sramnih dlakah

Morda te zanima tudi: Edini upravičen razlog za depilacijo intime


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)