Maske prestižne znamke skoraj 200 evrov

Zaradi virusov in onesnaženega zraka se lahko zgodi, da bodo maske del našega vsakdanjika.

22.3.2020 ob 5:40 | Foto: GettyImages | Avtor: A. J.

Maske prestižne znamke skoraj 200 evrov

Moda, ki podobno kot umetnost pogosto napoveduje prihodnost, jih je za svoje vzela že pred časom, povpraševanje predvsem na azijskem trgu in v ZDA med newyorško družabno smetano pa je povzročilo vznik posebnih trgovin z maskami, ki niso le zaščita, ampak tudi modni dodatek.

Poleg znane maske s Fendijevim logotipom (v uradni Fendijevi spletni trgovini te kajpak ne morete dobiti), ki jo na spletu ponujajo za nekaj manj kot 200 evrov, si lahko omislite nekoliko cenejše, a prav tako zelo lične modele iz spletne trgovine Vogmask – ena stane skoraj 35 evrov.

Maske z različnimi potiski so iz posebne vrste mikrofibre, ki filtrira zrak. Mogoče jih je oprati, zamenjate pa jih šele po 200 urah nošenja. Ščitile naj bi tudi pred virusi in bakterijami.

V znamenju mask so minevali tudi minuli tedni. Zakrinkane so se po modni brvi v kreacijah za jesen/zimo 2020 sprehajale manekenke, posameznike v maskah pa je bilo videti tudi med občinstvom. Znane osebnosti, instagramske zvezde in drugi modni sladokusci so poskrbeli, da so bile zaščitne maske usklajene s preostalimi oblačili in celo prava paša za oči.

Obiskovalka Balmainove modne revije na modnem tednu v Parizu je črno masko prekrila s črno rutko z belim Chanelovim logotipom – poteza, ki se je ne bi sramovala niti znamenita Coco Chanel. Na milanskem tednu mode smo lahko srečali mladeniča, ki je plašč in pulover z leopardovim potiskom dopolnil s preprosto črno masko. Na londonskem tednu mode so na podelitvi nagrade najboljšemu mlademu oblikovalcu lične maske nosile tri obiskovalke iz Litve.

V teh dneh so si jih nataknili številni zvezdniki, ki so potovali z letalom, za prvo na rdeči preprogi, ki se je bolj spogledovala z modo kot z varnostjo pa je poskrbela pevka Billie Eilish na 62. podelitvi grammyjev, kjer se je po rdeči preprogi sprehodila z Guccijevo masko čez obraz.

Za modo nam torej ne glede na okoliščine ni treba skrbeti, vseeno pa upamo, da se srhljivo vizionarske, z maskami opremljene modne kombinacije, ki jih že leta na modnih brveh predstavljajo nekateri oblikovalci, v resničnem svetu le ne bodo obdržale.

Preberite še: Kako skrbeti za suhe, grobe roke, ki so posledica preventive pred novim koronavirusom

Morda vas zanima: Najlepši modni dodatek te pomladi: broška


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)