Trend: Pajkice so nazaj! Jih bomo lahko nosile za v službo?

Se še spomniš, kako so dobro desetletje nazaj pajkice postale nove hlače? Zgodovina se ponavlja!

6.3.2020 ob 5:50 | Foto: Zara, Instagram | Avtor: E. N.

Trend: Pajkice so nazaj! Jih bomo lahko nosile za v službo?

Pajkice so luč sveta prvič ugledale v šestdesetih letih prejšnjega stoletja, ko je kemik Joseph Shivers izumil elastični material, imenovan lycra. Oprijete udobne hlače so takrat postale velik trend in takratna mladina jih je nosila v vseh možnih barvah. Pravzaprav … Lahko pajkice res označimo za hlače? No, če hlače pomenijo oblačilo, ki pokriva noge, lahko, sicer pa …

O tem, da so pajkice nadvse udobno in praktično oblačilo, ni dvoma. Njihova primernost nošenja ob priložnostih, ki niso ravno športne, pa je precej vprašljiva. Odnos do pajkic se med modnimi poznavalci menja iz sezone v sezono in nazadnje so bile velik trend pred desetimi leti, ko smo jih kombinirale s tunikami, krili, dolgimi srajcami in praktično vsemi oblačili, ki so padala čez zadnjico. Modni kritiki so dekleta, ki so jih nosila namesto hlač, gledali malce zviška.

V zadnjih nekaj letih so tako pajkice ponovno postale športno oblačilo, a kot kaže, se njihovo udobje ponovno vrača iz telovadnic na ulice. In to v novi preobleki! Pravzaprav se bomo ponovno preoblekle me in jih, z malce poguma, nosile celo za v službo(!!!) v nadvse zanimivi kombinaciji.

Iz telovadnic na modne piste

Kot piše nadvse moden newyorški portal Manrepeller, trend pa smo lahko zasledile tudi na modnih brveh preteklih tednov mode, so se pajkice ponovno prebile med must have kose ulične mode. Tokratno sezono pa nastopajo v družbi, ne boste verjele, nadvse elegantnih blazerjev in visokih pet. Prosim?

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Leandra (Medine) Cohen (@leandramcohen) on

Seveda se lahko strinjamo, da nekateri trendi potrebujejo malce več časa, dokler se z modnih brvi manifestirajo na ulice. A od kar poznamo modne bloge, se naša očesa precej hitreje navadijo modnih novosti. In pajkice so v tem trenutku precej vroča roba, če se lahko tako izrazimo.

Kako jih kombinirati?

Kot smo že omenili, se bodo pajkice to sezono družile v kombinaciji z blazerjem. Takšne smernice so začrtali mnogi oblikovalci, med katerimi so v udobje prepričani tudi Tom Ford, Dolce&Gabbana ter Jacquemus. Na modnih brveh so se bleščale v vseh mogočih barvah in vzorcih, sevale pa so ne le izpod kril in tunik, ampak tudi majic. A brez skrbi, prav vsi oblikovalci so si v eni stvari edini. Zadnjica mora biti pokrita. Lahko jo zakriva blazer ali plašč, nikakor pa ne sme štrleti izpod kratke jakne. Razen, če so usnjene.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by JACQUEMUS (@jacquemus) on

Poleg zgoraj omenjenih oblikovalcev so na voljo tudi že v kolekcijah Zare, H&M-a in drugih velikanov hitre mode. Če pa si želiš slovenskih, jih najdeš pri Klari, ki je udobje iz postelje, v kateri je prej fotografirala slovenske fante in dekleta, prenesla v spletno trgovino.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by in bed (@inbed.si) on

A konec koncev končno živimo v svetu, ki je dovolj odprt, da nase nadeneš tiste kose, v katerih se dobro počutiš in v resnici lahko pajkice, če so ti všeč, skombiniraš čisto po svoje.

Preberite še: Zvezda je rojena: North West je nastopila na tednu mode v Parizu (VIDEO)

Morda vas zanima tudi: To so razlogi, zakaj je banja lahko tvoja najboljša prijateljica


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)