Kako se obleči kot bogatašinja

S pravimi kosi in kombinacijami lahko ustvarite videz bogatašinje, čeprav to (še) niste.

14.1.2016 ob 9:00

ParisstrS15383.jpg

V modi je dovoljeno vse, tudi pretvarjanje, da ste nekaj, kar niste. A ta ideja nam je všeč samo, ko hočemo videz povzdigniti na višji nivo, nikakor pa se ne oblačite kot nekdo drug. Vedno in povsod izražajte samo sebe! Le z malo nadgradnje.


Spremljajte nas tudi na Facebooku.

Mična tako svetuje, kako ustvariti stil bogatašinje z nekaj preprostimi triki:

Uniformirano oblačenje. Kupite si neklasično malo črno oblekico ali kostim, pletenine v krem barvi in temne kavbojke. Te kose lahko najdete povsod. Poiščite kos, ki bo postal vaš zaščitni znak. Več o tem si preberite v našem članku Lahki in poceni koraki do osebne uniforme.

Urejena podoba daje videz prefinjenosti. Neurejenost ne pride v poštev, saj ne izraža elegance. Pozabite na razmršene lase, čop ali figo. Srajca mora biti skrbno zlikana, linije na hlačah čiste, nakit brez madežev, lasje gladko počesani in make up brezhiben.

ParisstrS15384.jpg

Investirajte v osnovne kose. Če si ne morete privoščiti česa več, si kupite kvalitete čevlje v nevtralni barvi in klasično torbico. Nosite jo v kombinaciji s preprostimi balerinkami.

Izogibajte se umetnemu usnju in logotipom. Usnjena jakna naj bo iz prvaega usnja, vaša oblačila pa ne smejo biti prekrita z nikakršnimi logotipi, saj s tem dajete vtis, da se hočete hvalisati.

Jopico ali jakno nosite kot Anna Wintour. Ste vedele, da lahko jopice nosite na bolj prefinjen način? Namesto, da bi jo oblekli, si jo ogrnite čez ramena, kot ogrinjalo. Tako vas bo še vedno grela, a hkrtai boste dajali vtis elegance.

Vse naj bo v popolnem stanju. Vedno preverite, če so vsi kosi, ki jih nameravate obleči, v popolnem stanju. Praske na torbici, čevljih in nakitu so nesprejemljive, prav tako viseče nitke z oblačil.

Nosite temen jeans. Ta je vedno videti bolje in elegantnejše kot svetel in spran jeans.

Nosite damske obleke.
Obleke, ki zaobjemajo obline in poudarjajo atribute, so odlična izbira. Za navdih si vzemite modne ikone iz 50 let prejšnjega stoletja. A pozor! Dolžina obleke ali krila ne sme segati višje kot dva centimetra nad koleni.

Poskrbite za dišavo. Parfum naj izraža takšno eleganco kot vaš videz. Izogibajte se cenenim vonjem.

Kroj je ključen.
Oblačila se vam morajo prilegati kot koža, hkrati pa morajo biti še udobna. Nakupu novih kosov zato posvetite veliko pozornosti, spoprijateljite pa se tudi z odlično šivilijo, ki bo znala delati čudeže.

ParisstrS1563b.jpg

Od glave do pet v eni barvi. S tem ustvarjate videz, da veste, kaj hočete. Izberite svojo najljubšo barvo in se ji občasno povsem predajte.

Še dodaten Mičnin nasvet: izogibajte se kiču in kričečim dodatkom. Stremite k čistemu videzu, z manj dodatki. Saj veste, kaj pravijo: manj je več.

Avtorica: B. G.

Foto: Imaxtree


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)