Instagram influencerka, ki v resnici sploh ne obstaja

Dolgonoga gazela, ki je nikoli ne boste videli na modni pisti

13.3.2018 ob 6:00

instagram_nas.jpg

V današnjem času se nam včasih zdi, da je težko slediti vsem novo oklicanim zvezdnicam in zvezdnikom, ki nam jih na pladnju servirajo socialna omrežja. Ena izmed takšnih, ki je kot strela z jasnega udarila in navdušila na Instagramu, je tudi Shudu. Model, ki so ga mnogi razglasili za najlepšega na tem omrežju pa ima veliko težavo. Kakšno? Ni resničen.

Shudu je namreč plod domišljije britanskega fotografa in umetnika Camerona James-Wilsona. Navdih za njeno stvaritev je našel pri bivši manekenki Alex Wek in holywoodski igralki Lupiti Nyong'o. Ko so se njene fotografije prvič pojavile na Instagramu, so bili številni fotografi naravnost navdušeni. Prepričani, da je resnična, so ji začeli pošiljati ponudbe in jo želeli zvabiti pred svoj objektiv.

Profilu Shudu.gram sledi že več kot 73 tisoč sledilcev. Čeprav je njen obstoj omejen na virutalni svet, pa ji to ni preprečilo, da bi sodelovala s priznanimi imeni iz sveta mode in lepote. Nedavno je sodelovala z Rihannino znamko Fenty Beauty in tudi z modno hišo Oscar de la Renta.

Za eno objavo na Instagramu se skrivata dva dni dela, pri sodelovanju z omenjeno modno hišo pa naj bi en posnetek ustvarjali celo več tednov.

James-Wilson je sicer pred kratkim za Highsnobiety dejal, da so skrbi, da bi virtualni modeli zamenjali resnične, odveč. Ob tem je razkril, da kreiranje Shudu zahteva veliko več, kot le izdelavo njenega obraza in telesa. Zanjo je potrebno izdelati še nakit, ličila, fizuro in oblačila, ki jih nosi. To je izjemno veliko dela tudi za 28-letnika, ki že več let ustvarja v modni industriji.

Avtorica: P. Pa. 
Foto: Instagram


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)