FOTO: Nika Urbas v povsem novi vlogi

Priljubljena estradnica je postala obraz ženske obutve.

19.9.2019 ob 10:05 | Foto: Aleksandar Domitrica | Avtor: Da. M.

FOTO: Nika Urbas v povsem novi vlogi

Nika Urbas, ustanoviteljica modne znamke Maria Moderna in žirantka plesne oddaje Zvezde plešejo se je sedaj znašla v povsem novi vlogi. Postala je namreč obraz jesensko-zimske kolekcije ženske obutve Peter Kozina. »Njena osebnost je damsko prefinjena. Njen šarm je neponovljiv. Njen dotik širi ljubezen. Njena prezenca je osupljiva. Njeni  gibi so izraz strokovnosti. Njen korak je brezkompromisen. Njene roke so vir kreativnosti. Njene oči so željne estetske dovršenosti lepega. Nika Ambrožič Urbas v celoti pooseblja blagovno znamko, zato smo njen obraz izbrali za obraz kolekcije Peter Kozina,« pravijo v Alpini, ki ima v lasti znamko Peter Kozina. V sodelovanju z Niko že snujejo nove modele modne obutve za naslednjo pomlad.

Aktualna kolekcija pa sledi globalnim modnim smernicam in upošteva trende urbane mode, hkrati pa s kakovostnimi materiali in funkcionalnimi modeli  spodbuja  načela odgovornega odnosa do mode in potrošnje. Kot pravijo pri Alpini, jih od drugih ločuje udobje, saj razvoj obutve že desetletja  temelji na udobnih kopitih in poznavanju ergonomskih zakonitosti stopal. Za izdelavo novih modelov so strokovnjaki v Alpini izbrali naravne materiale najvišje kakovosti in vse skupaj nadgradili  s sodobnim oblikovalskim pristopom.

Peko ali Alpina?

Če ste ob prebiranju o novi kolekciji nekoliko zmedeni, naj pojasnimo; Peter Kozina je ustanovitelj tržiške tovarne Peko, vizionar, oče čevljarske industrije, ki je združil ljubezen do čevljev s poslovnimi ambicijami. Dolgoletno čevljarsko tradicijo v Tržiču so poganjali vzponi in krepili padci. Na vrhuncu so v tovarni Peko izdelali in prodali toliko čevljev, da bi z njimi lahko povezali Moskvo in Tržič. 116 let po nastanku znamke Peter Kozina in eno leto po tem, ko je Alpina postala njena lastnica, v žirovski tovarni usnje že krojijo v nove umetnine, ki nosijo njeno ime. Najstarejša slovenska blagovna znamka obutve tako v prenovljeni podobi stopa na pot modnih trendov in inovativnosti ter se spogleduje z globalno modno sceno. 

Ne spreglejte fotografij modne revije, na kateri so predstavili kolekcijo jesensko-zimske ženske modne obutve Peter Kozina.


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)