Čudoviti čevlji, ki so se spletli pod rokami tandema Draž

Po supergah, škornjih, gležnjarjih in salonarjih so pri Alpini v sodelovanju z Draž pleteninami predstavili tudi sandale.

12.7.2019 ob 4:10

draz_1_IMG_6266.jpg

Čeprav so na vabilu na dogodek ob predstavitvi zapovedali superge, je bilo slutiti, da bodo pri Alpini in Draž pleteninah predstavili tudi nekaj bolj poletnega. In res, na vročem mestnem asfaltu pred studiem na Gornjem trgu so prepletene niti poplesavale na lahkotnih obuvalih. To poletje je sodelovanje dolgoletne slovenske znamke in oblikovalskega tandema poleg nove kolekcije superg ustvarilo še čudovite sandale.

Urško Draž, ki ustvarja skupaj z bratom Tomažem, smo vprašali po navdihu za aktualno kolekcijo. »Najino delo s Tomažem izhaja predvsem iz obrtništva. Sama vse napleteva, postavljava niti in proučujeva, kako bi naredila sandal atraktiven, pleten in udoben. In skozi to začneva oblikovati, vodi naju delo. Ne gre za izrisano zamisel, ki jo potem le še postavimo na čevelj,« pravi oblikovalka.

draz_2_IMG_6274.jpg

»Ko imam približno idejo, se z njo odpravim v Alpino, pregledamo kopita, katera so aktualna in udobna. Potem na udobju gradimo naprej. Za ženske čevlje je večji del odločitve na meni, za moške pa se odloča Tomaž.«

Ko so odzivi dobri, greš v akcijo

Urška nam je pokazala svoj prvi model sandal, ki si ga je zamislila in naredila že pred lanskim poletjem, jih res veliko nosila in šele, ko je bila tudi sama prepričana, da so udobni in kakovostni, so jih začeli proizvajati. »Medtem sem seveda zbirala tudi odzive. Spomnim se, da so me v Pradini trgovini prodajalke spraševale, kje sem kupila te čevlje. Ko vidiš dober odziv, veš, da je to to,« nam je povedala oblikovalka, ki pravi, da se s takšnim načinom dela rodijo izdelki, za katerimi lahko stoodstotno stoji.

Kolekcije se vrstijo

Prva asociacija ob navezi Alpina Draž so seveda superge. A njihovo sodelovanje je zakrivilo še veliko več. Sodelujejo namreč že pet let, vsako leto pa ustvarijo po dve kolekciji. »Z Alpino smo to zgodbo res lepo zapeljali. Pri zaposlenih izjemno cenim njihovo subtilnost, natančnost, prilagodljivost. Zgodi se tudi, da v enem tednu izpolnimo željo stranke. Kar mi je izjemno všeč, saj ne gre za neki okorni in industrijsko naravnani projekt. Stik s strankami mi je pomemben in vesela sem, da tudi z njimi lahko nadaljujem v tem duhu,« sodelovanje povzame Draževa.

Utrinke z dogodka ob predstavitvi nove kolekcije, si oglejte v spodnji galeriji.

Pripravila: Daša Mavrič
Foto: Enja Brelih za Alpino

PREBERITE še: Gigantske puhaste odeje, ki so obnorele svet, plete tudi Slovenka in pa Kje v lubenici je največ vitamina E (vitamina, ki nas pomladi)

MORDA VAS ZANIMA še: Eva Longoria: Hollywood je krut do mater (VIDEO)


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)