Najbolj modna naložba te jeseni: hlačni kostim

Hlačni kostim - Oblačilo, ki ga lahko nosimo čez dan, v službi in na manj formalnih večernih dogodkih

16.9.2019 ob 8:05 | Avtor: Ajda Janovsky

Najbolj modna naložba te jeseni: hlačni kostim

Poletje se je poslovilo, zvezdnice pa so se v njegovih zadnjih izdihljajih že odločile, katerega od modnih trendov hladnega dela leta, ki so jih pripravile modne hiše, kaže sprejeti z odprtimi rokami. Na rdeči preprogi pa tudi v prostem času smo jih videvali v hlačnih kostimih, ki bodo letos, kot kaže, izbor številka ena ne le za vsakodnevne obveznosti, ampak tudi za dogodke na rdeči preprogi, ki ne zahtevajo strogo večerne toalete.

Črna in bela

V paleti različnih barvnih kombinacij, ki smo jih videli na modnih brveh in ki jih videvamo na prodajnih portalih, kot je Net-a-Porter, so slavne lepotice že izbrale svojo najljubšo barvno kombinacijo tega kosa oblačila, ki je, sodeč po njihovih nedavnih oblačilnih izborih, črna in bela.

Hlačni kostim je dobra naložba tudi zato, ker lahko oba kosa uporabljate v drugih oblačilnih kombinacijah.

Modna sladokuska in oblikovalka Victoria Beckham je na tradicionalno podelitev nagrad moške revije GQ prišla v belem hlačnem kostimu s črnimi gumbi, ki je sicer del njene počitniške oz. resort kolekcije 2019, a je še kako priročen v teh že nekoliko hladnejših dneh.

Katie Holmes si je za sprehod po New Yorku nadela črn hlačni kostim, ki ga je, v veliko navdušenje modnih sladokuscev, popestrila s kultno torbico Alix znamke 3.1 Phillip Lim. Penelope Cruz si je v Benetkah v prostem času zagotovila zvezdniški blišč s Chanelovim črno-belim hlačnim kostimom, ki namesto hlač pod suknjičem skriva kombinezon.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Runway To Red Carpete (@runwaytoredcarpete) on

Kanček Willyja Wonke

Najuglednejša modna imena so kostime letos vključila v že znano in znova obujeno igro iskanja ženstvenosti v značilno moških linijah, vzorcih in barvah. Suknjiči so predimenzionirani in bolj skrivajo, kakor poudarjajo ženske atribute. Rame in hlačnice so široke, številni kroji pa takšni, da bi si vaš kostim nemara lahko izposodil tudi kak modno bolj drzen moški, ne da bi ga osumili, da je brskal po ženski omari.

Med vzorci, kar se tiče črno-belih kombinacij, najdemo škotski karo, ribjo kost in pepito. A čeprav se hlačni kostimi kolekcije jesen-zima 2019/20 po eni strani zdijo nekoliko konservativni in bi si v njih z lahkoto predstavljali bančno direktorico ali predstavnico kakega drugega poklica z bolj konservativno oblačilno politiko, pa so po drugi strani razigrani in oblikovani z veliko domišljije. Ali, kot so zapisali v članku o jesenskih trendih na spletni strani Refinery29: Zdi se skoraj, kot da bi strogo krojena uniforma investicijskega bankirja stopila skozi psihedelični portal in prišla iz njega v vzorcih in oblikah v slogu Willyja Wonke.


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)