Sonja Ravbar: O lanu sem sanjala že pozimi

Poletna kolekcija Belo by Sonja Ravbar ženskam vliva samozavest

20.7.2019 ob 4:35

belo_NN_1_sonja.jpg

Fotografinjo in oblikovalko Sonjo Ravbar smo na Mični že predstavili, a njena aktualna kolekcija nas je spomnila, kako krasno modo ustvarjajo slovenske oblikovalke. Za Sonjino znamko Belo so značilni kakovostni materiali in minimalističen dizajn, s katerim lahko ženska poudari tisto, kar sama želi. »Za poletno kolekcijo sem želela ustvariti nekoliko širše, vihrave kose, ki kljub svojim geometričnim oblikam še vedno poudarijo tisto, kar morajo. Že od nekdaj sem oboževala stvari, ki plapolajo v vetru. Ne vem, zakaj, tako romantično in privlačno se mi zdi. Ko sem bila otrok, sem vedno govorila mami, da moram imeti kiklico, ki se najbolj vrti od vseh,« pravi Sonja.

Lan s karakterjem

Med poletnimi oblačili Belo by Sonja Ravbar je veliko lanenih kosov. »O lanu sem sanjala že pozimi. Lan in stoodstotna viskoza sta čudovita za nositi, imata pa eno slabost, in sicer zelo hitro se mečkata,« nam je povedala oblikovalka. A kot pravi, dajo ravno gube lanu dušo in karakter.

V kolekciji prevladujejo obleke, široke srajce in krila, pravi hit je krilo z živalskim vzorcem. »Dolgo in midi krilo (malce čez kolena). Gepardka jo kličem. Ne morem verjeti, da sem se tudi sama zaljubila v ta vzorec, saj sem mislila, da ga nikdar ne bom imela. Zdaj pa mi je celo najljubši kos. Ne vem, ali se spreminjam ali staram,« se sprašuje v smehu.

sonja_1.jpg

Belo ženske cenijo

Sonja Ravbar je v štirih letih, odkar je ustvarila znamko Belo, pridobila stalne stranke, ki cenijo njeno ljubezen do oblikovanja in spoštovanje kakovostnih materialov. »Izjemno sem hvaležna svojim ambasadorkam, da podpirajo moj mali posel in zaupajo vame. Zanimivo mi je, da mi skoraj vsaka vrne sporočilo, da je prejela paket in kako zelo vesela je ... Nedavno, ko sem imela resnično slab in naporen dan, mi je krasna ženska napisala sporočilo, kako srečna in zadovoljna je, ko je prejela srajčko in krilo, meni pa so se ulile solze. Ne samo, da mi je polepšala dan, dala mi je motivacijo za naprej. Ko ti nekdo reče: 'Hvala, ker nam polepšaš poletne dneve in nas delaš lepše.' Takšne stvari mi sežejo resnično do srca,« svoj odnos s strankami opisuje Sonja.

Letošnje poletje znamka Belo praznuje četrti rojstni dan. »Še vedno je otrok. In jaz rastem z njim. Se razvijam. Spreminjam. Odraščam. Kompliciram. Vsega po malem. Ali sem si mislila, da bo uspešno? Jasno, da sem. Sicer se ne bi lotila. Vesela sem, da je znamka že relativno poznana in da lahko ustvarjam še naprej.

Zdaj lahko cilja na višje izzive. V njenih mislih se poraja ideja o malem butiku. »To sploh ni več utopija, ampak načrt. Za Belo si želim le to, da bi rasta še naprej in da bi imela več časa za ustvarjanje. Zadnja tri leta sem imela resnično težke preizkušnje, tako zasebno kot poslovno. Moja kolekcija pa me je ves čas neumorno gnala naprej. In še zmeraj me.«

Pripravila: Daša Mavrič
Foto: Dragan Ljušič in Nina Penhofer

PREBERITE še: Tibor Golob: Mariborčan, ki je pred objektiv postavil Naomi Campbell

MORDA VAS ZANIMA tudi: Je Lady Gaga v Bradleyjevo stanovanje res že znosila spodnje perilo?


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)