Oblačila BELO poosebljajo mene

Tople barve v kolekciji BELO, v kateri bele skoraj ni.

4.12.2017 ob 8:50

belo_micna_naslovna.jpg

Sonja Ravbar je fotografinja, ki se je najprej ukvarjala z oblačili, potem našla ljubezen v fotografiji, zdaj pa dela kar oboje! Svojo linijo oblačil je poimenovala BELO, to jesen je predstavila novo kolekcijo, v njej pa skorajda ni belih kosov. O zadnji kolekciji, zanimivem imenu in BELO-ambasadorkah v pogovoru.

V vaši novi kolekciji znova prevladuje minimalizem. Kaj želite z njim sporočiti?

Enostavnost krojev in končnih izdelkov pusti prostor za dodatke, s katerimi lahko vsak po svoje oblikuje svoj slog in ga z njimi popestri ali ga preprosto pusti enostavnega, brez nepotrebnega kiča. K svojim oblačilom rada dodam kakšen šal ali ogrlico. Minimalizem se mi zdi izvrstna podlaga za različne okuse, boljše prileganje različnim postavam in bistveno lažje kombiniranje za vsak dan. Prav zlahka pa iz enostavnega povlečemo tudi bolj eleganten pridih, ko posamezen kos kombiniramo z malce bolj modnimi in elegantnejšimi kosi.

belo-40.jpg

--> O začetkih ustvarjanja oblačil BELO smo s Sonjo že klepetali. Pogovor najdeš TUKAJ

Kaj vas je navdihnilo pri ustvarjanju zadnje kolekcije?

Vedno se vprašam, kaj bi sama nosila to sezono. Zato vsak moj kos dejansko izraža moj okus in moj slog. Povsem navdušena sem nad skandinavskim minimalizmom, njihovim dokaj hladnim pridihom in barvno paleto, ki hkrati izraža hladnost in toplino barv, ki sem jih izbrala v tej kolekciji. Rada imam, da barvna paleta sovpada, da je opaziti značilen ton in rdečo nit. Tokrat sem si izbrala petrol zeleno in kaki rumeno kot dodatek k večno elegantnima črni in sivi. Rumena poživi in otopli hladnost črne, sive in petrol zelene. Doda toplino in izstopa, a hkrati se lepo povezuje z vsemi.

Kakšnim ženskam so namenjena vaša oblačila?

Ne želim definirati svojih kupcev, saj opažam, da ženske, ki si izberejo moja oblačila, niso vse istega tipa. Je pa opaziti, da BELO-ambasadorkam veliko pomeni njihov slog, da imajo občutek za estetiko in si predvsem upajo in znajo biti drugačne, kljub enostavnim krojem in enobarvnim oblačilom.

belo-9.jpg

Kateri materiali prevladujejo v kolekciji?

Pri majicah se mi zdi zelo pomembno, da vedno izberem naravne materiale, viskozni jersey, saj s svojo težo in prijetnim občutkom zelo lepo pade na vse oblike postav. Šali, kape in vrhnja oblačila so večinoma zelo kakovostni umetni materiali, za katere pa pazim, da je občutek v rokah prijeten, mehak in da je vzdrževanje čim lažje.

belo-65.jpg

Ste fotografinja, oblikujete oblačila, za svojo kolekcijo pa se prelevite celo v model. Ali vaša moda pooseblja vas?

V prejšnjih službah sem deset let delala s tekstilom, nato sem se leta 2010 preusmerila v fotografijo. Kot večina deklet sem tudi jaz sanjala o svoji modni liniji in zaradi spleta okoliščin sem imela priložnost v tej smeri izraziti sebe in biti kreativna.

Fotografija je še vedno moja prva ljubezen, vendar sem s kolekcijo naredila še korak naprej. Prvotna ideja kolekcije so bile le bele majice s potiskom avtorskih fotografij. Ker pa sem začutila, da grem lahko morda še korak dlje, sem ga tudi naredila. Zelo sem vesela, da se je publika odzvala tako pozitivno, navdušeno, in s tem so mi vlili samo še dodaten elan in spodbudo.

Sama se postavim pred objektiv tudi zato, ker je najhitreje. Po navadi vedno delam v zadnjih trenutkih, ko mi že voda teče v grlo, zato moram s fotografiranjem pohiteti. Res pa skozi vsak kos posebej izražam samo sebe, svoj slog in način razmišljanja. Enako mislim o svoji fotografiji. Vedno naredim zgodbo tako, kot jo vidim jaz.

Kateri je vaš najljubši kos aktualne kolekcije?

Hmm … Nimam najljubšega kosa, bi pa posebej omenila obleko. Ker je tako raznolika, lahko je vrečasta, če pa jo stisnemo v pasu, postane elegantna. Zdi se mi, da je lahko zelo vsakdanja, lahko pa jo oblečem tudi za večerno priložnost. Zadnji del spominja na frak, in ta mali detajl je pika na i enostavnemu kroju.

Avtorica: Daša Mavrič


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)