FOTO: Najbolj trendi in udobne supergice sezone (pomlad in poletje 2019)

Kdo pravi, da so superge primerne samo za športne stajlinge? Našli smo nekaj najbolj modnih, v katerih boste zapeljevali to sezono!

26.3.2019 ob 10:00

chiara_feragni_superge_moda_trendi_obutev.jpg

Ste že kdaj imeli dober dan z žulji? Kaj pa v neudobnih petkah? Udobna obutev je ključen element, ki prispeva k dobremu počutju, to pa je prvi pogoj za skok v uspešen dan. Sodobni življenjski slog zahteva aktivne in razgibane urnike, kjer je prostora za počitek bolj malo. Stajling za dan na nogah, ki zvečer ne bodo potrebovale masaže, pa ni nujno samo športen. Lahko je tudi eleganten!

Od kdaj so superge elegantne? Italijanke že vedo!

Trend kombiniranja modnih superg z bolj formalnimi oblačili, kot so obleke, dolga ali krajša krila, kostimi in elegantne hlače, se je že pred leti začel v Italiji. In če smo se nekoč vsi čudili ali kar malo posmehovali Italijankam, oblečenim v suknjiče in hlače ali krila, pod katere so obule kar superge, zdaj tovrstna moda prevzema ves svet. In niti Slovenke pri tem nismo izjema.

Gredo torej superge skupaj z elegantno opravo? Seveda! Moda si pač dovoli marsikaj. In če jo sprejmemo, postanejo nekoč nepredstavljive stvari kmalu nekaj čisto običajnega.

Če ste v dilemi glede barve so vedno modne superge v beli barvi. Ker pa smo vstopili v pomlad, posezite tudi po rožnatih in pastelnih odtenkih. Nosite jih lahko na vsa oblačila in barvne kombinacije.

Od dvignjene pete do podaljšanega podplata

Veliko superg ima tudi dvignjeno notranjo peto, s katerimi si lahko pomagate, da pridobite na višini. Zadnjih nekaj mesecev pa so prava uspešnica tudi "ugly sneakers" v prevodu torej grde superge. Pravo evforijo je sprožila prestižna modna hiša Balenciaga, ki jih je poslala na brv, zdaj pa jih gledamo povsod.

Takšno ime se jih ni prijelo, ker bi bile tudi v resnici grde, le nekoliko nepričakovano obliko imajo. Del podplata je namreč precej masiven ali celo podaljšan pri peti, da je noga videti še malo večja. Ne glede na njihov videz, pa potrjujemo, da so nadvse udobne.

Zlato pravilo: superge morajo biti čiste!

Superge so torej povsem sprejemljiv kos, kadar želite ostati elegantni. Vendar pazljivo. Zlato pravilo pri tem je vsekakor skrb za obutev. Pravilno čiščenje zajema pranje vezalk, prezračevanje, čiščenje površin čevljev in uporabo zaščitnih sredstev. V supergah ste lahko videti neurejeno samo v primeru, da so umazane. Vse ostalo je dovoljeno.

Nekaj odličnih modelov smo zbrali v naših in spletnih trgovinah. Pobrskajte po fotogaleriji!

Avtor: F. M.
Foto: Instagram/Chiara Ferragni, promocijsko gradivo

PREBERITE ŠE: Slovenska blogerka o tem, kako ji je uspelo priti na tedna mode v Milanu in Parizu ALI Aprila v Ljubljani znova vrhunski modni dogodek LJFW 2019

Priporočamo še: Če vam je všeč ali ne: Ta udoben model čevljev bo preplavil ulice na pomlad/poletje 2019


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)