Superge še nikoli niso bile tako priljubljene

Nostalgični modeli, ki se jim je težko upreti

3.4.2016 ob 7:00

01_superge.jpg

Letošnjo pomlad so ljubitelji superg resnično prišli na svoj račun. Že res, da so te modne kar nekaj sezon in da vas nihče več ne gleda postrani, če tekaške superge oblečete na krilo, a letošnja izbira je še bolj zanimiva. Svetovno znane znamke so namreč obudile kultne modele, ki smo jih nosili pred leti in pri številnih obudijo nostalgijo. 

Znamka Onitsuka Tiger že leta navdušuje z modelom Mexico 66, nekaj časa je bil izjemno priljubljen živo rumen model, kakršnega je v filmu Ubila bom Billa nosila Uma Thurman, letos pa so prepričali s povsem izčiščenim, belim parom, ki prepriča vse minimaliste.

Paris HC str RS16 4661.jpg

Povsem brez dodatkov so tudi Reebok, model Classic, ki jo mnogi imenujejo kar poslastico letošnje pomladi. Poleg bele so pri Reeboku predstavili še superge v pastelnih barvah, ti modeli pa so nastali v sodelovanju s švedsko kozmetično znamko Face Stockholm.

Najboljše pri tem modelu čevljev je, da so izredno udobni, zaradi enostavnega dizajna pa jih lahko kombiniramo prav posod. Pri adidasu so obudili model Gazelle, ki je v usnjeni različici priljubljen tako med ženskami kot moškimi. O priljubljenosti kultnih New Balance govorijo številne N črke, ki se sprehajajo po ulicah vseh svetovnih mest.

Pestre kombinacije barv, ki jih ves čas ustvarjajo pri znamki pa ljubitelje superge spravljajo le v dilemo, ali res potrebujejo spet nov par superg. Veliko vrnitev je doživela tudi znana znamka Diadora, ki s prepletanjem retro elementev in zadnjih trendov ustvarja čevlje, ki se jim je težko upreti.

Kot številni modni oblikovalci, ki se pri svojem delu navdihujejo v preteklih obdobjih, tako navdih v starih časih iščejo tudi največje športne znamke.

Avtorica: Da. M.
Foto: Imaxtree, arhiv proizvajalca


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)