Drzne obleke, ki so jemale dih na letošnji Evroviziji

Malta in Ciper v svetlečih resicah, Italijani v razparanih hlačah.

24.5.2021 ob 1:20 | Foto: Dean Mouhtaropoulos/GettyImages | Avtor: Š. R.

Drzne obleke, ki so jemale dih na letošnji Evroviziji

Letošnji izbor za pesem Evrovizije v Rotterdamu bo šel v anale kot eden najbolj posebnih v zgodovini. Četudi ga je naposled tudi v dvorani lahko v živo spremljalo lepo število ljudi, je šlo za prvi veliki šov v času epidemije, ki pa je dal tudi prav posebnega zmagovalca.  Letošnji izbor je bil tako znova eden tistih z netipičnim zmagovalnim napevom, prav tako s precej netipičnimi zmagovalci – italijansko zasedbo Maneskin, ki naj bi že času glasovanja kar pred televizijskimi kamerami poskrbela za škandal.

Italija

Italijani so seveda izstopali tudi s svojo retro opravo. Svetleče bordo hlače, zgoraj brez, visoke pete in močno poudarjene oči glavnega pevca so spomnile na čase skupine Kiss, Queen in legendarnega Davida Bowieja. Vpadljive hlače, kakršne je svojčas nosil tudi Elton John, pa so zloglasnemu pevcu, ki naj bi opravil tudi test na droge, v silnem razburjenju ob spremljanju glasovanja celo počile.

San Marino

Uvrstitve v finale se je letos veselila tudi ta žepna državica, ki je pozornost ukradla, ko se je pevki Senhit na odru pridružil sloviti ameriški reper Flo Rida. A tudi njena oprava je bila ena bolj ekstravagantnih: modni kritiki so njen kostum v stilu disko trendov iz sedemdesetih označili za mešanico Tine Turner in Mad Maxa.

Ukrajina

Nekaj posebnega je bila tudi ukrajinska predstavnica, zasedba Go_A, ki je svoj nastop elektro-folklore začinila v črnem svetlečem usnju s kovinskimi detajli in z živo zeleno krzneno jakno.

Malta in Ciper

Hit letošnje Evrovizije so bile sicer srebrne resice. Skupaj z oblinami je v kratki svetleči obleki in visokimi srebrnimi škornji navduševala predstavnica Malte Destiny.

Zelo podobna, a precej bolj drzna in izzivalna je bila svetleča obleka predstavnice Cipra Elena Tsagrinou. Odličen kontrast so bile v rdeče odete plesalke ob njej, podobno kot pri malteški predstavnici v roza barvi.

Portugalska

Izstopali so tudi Portugalci The Black Mamba. Črno-beli stil z obleko z metuljčkom, belimi čevlji in panamskim klobukom je poskrbel za pravo »dandy« klasiko.

Islandija

Tudi islandsko zasedbo Daði og Gagnamagnið ste si gotovo zapomnili zaradi stila. Potem ko je bil eden od članov zasedbe pozitivne na koronavirus, so sicer morali uporabiti le posnetek z vaje, v njem pa so nastopili v posebnih puloverjih z liki, ki spominjajo na podobe iz South Parka in z okroglimi klaviaturami. Z odštekanim nastopom so navdušili mnoge.

Srbija

Mnogim je zastajal dih tudi ob seksapilnih predstavnicah srbske zasedbe Hurricane. Ognjeviti ples v črnih in bleščečih čipkastih oprijetih kostumih je navdušil mnoge, zlasti predstavnike moškega spola.

Preberite še: Kaj se je zgodilo z obleko Ane Soklič

Morda vas zanima tudi: Tako so izbrali pesem, s katero nas bo Ana Soklič zastopala na Evroviziji

 


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)