Kaj se je zgodilo z obleko Ane Soklič

Se vam zdi njena oprava znana? Oči vas ne varajo. Slovenska predstavnica bo nosila predelano obleko z Eme.

18.5.2021 ob 5:30 | Foto: EBU, Adrijan Pregelj/RTV

Slika avtorja - Pia Pangos Piše:

Pia Pangos

pia.pangos@delo.si

Kaj se je zgodilo z obleko Ane Soklič

Po več kot enoletnem čakanju, bo Ana Soklič nocoj končno stopila na evrovizijski oder. Ker je nastop s skladbo Voda sicer splaval po vodi, bo letos Ana na Nizozemskem predstavila novo skladbo – Amen.  Nastopila bo v prvem polfinalnem večeru, na oder pa bo stopila kot druga in se skušala uvrstiti v veliki finale, ki bo na sporedu v soboto, 22. maja.

Njeno dosedanje evrovizijsko potovanje je bilo kar zanimivo. Na prvih vajah je imela namreč kar nekaj težav, a ne vokalnih. Slovenski delegaciji so skrbi povzročale vlečka na obleki in čevlji. Med eno vajo je namreč skoraj padla z odra, med drugo pa je izgubila čevelj, ki se je zmotal v vlečko njene glamurozne obleke.

Čeprav je povsem običajno, da predstavniki po domačem izboru in zmagi povsem spremenijo scenski nastop, se je slovenska delegacija odločila za drugačen pristop. Ana bo namreč v Rotterdamu nastopila v skoraj enaki obleki kot na slovenskem izboru oz. predstavitvi skladbe Amen. Na RTV pojasnjujejo, da je bila obleka nekoliko predelana in dopolnjena. Obleka in Anin videz sta delo kostumografinje in stilistke Vesne Mirtelj, s katero je Ana že sodelovala za Emo 2020, ko je prav tako nosila belo kreacijo z ogrinjalom. Anin stil je dopolnjen z nakitom, s prstani oblikovalke Uršule Rihtar.

Na vprašanje, kako se obleka, ki jo je Ana nosila na Emi, razlikuje od te, v kateri bo blestela na evrovizijskem odru je Vesna Mirtelj odgovorila, da ima ta večji volumen na ogrinjalu. "V notranjosti ogrinjala so tudi bleščice. Drugačne so tudi hlače, spremenjen je tudi zgodnji del."

Oblikovalka je še povedala, da so se pri ustvarjanju obleke sledili temu, da mora biti obleka preprosta in da se bo pevka v njej dobro počutila. "Anina zgodba na odru je preprosta, želeli smo, da do izraza pride univerzalno sporočilo in njen vokal. Obleka je dobro delovala že na EMI, tudi Ana se je v njej dobro počutila. Ravno zato smo temu izgledu sledili tudi na Pesmi Evrovizije. Obleka, ki jo nosi na evrovizijskem odru je obogatena nadgradnja obleke, ki jo je nosila na Emi. 

Vesna je Ano oblekla tudi za slavnostno ceremonijo, turkizno preprogo, po kateri se je naša predstavnica sprehodila v elegantni asimetični črni obleki. V kratkem intervjuju je povedala, da je obleka delo njene prijateljice Vesne in da verjame, da se najboljše stvari zgodijo takrat, ko sodeluješ s prijatelji.

Oblikovalka Vesna Mirtelj je že večkrat oblekla slovenske predstavnike na pesmi Evrovizije. Njeno delo je bila tudi čudovita bela obleka Marjetke Vovk, ki nas je pod imenom Maraaya na Evroviziji zastopala pred šestimi leti.

In kako kaže naši Ani?

Stavnice ji sicer niso najbolj naklonjene, čeprav je v zadnjih dneh mogoče opaziti, da se tudi tam vzpenja vsak dan višje. Zato še vedno lahko upamo, da se zgodi presenečenje in se Ana kljub slabim napovedim uvrsti v finale. Med poznavalci pa je slišati, da naj bi slovenska predstavnica povsem navdušila s svojim glasom. Pravijo celo, da je najboljša vokalistka letošnjega izbora.

Preberite še: Pop TV skrivnostno o tem, koliko žensk si je želelo sanjskega Gregorja

Morda vas zanima tudi: Eva Ostrouška, vplivnica, ki pozna skrivnosti mnogih Slovencev


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)