Evrovizija: Najbolj bizarno-legendarni nastopi (VIDEO)

Slovenija je v evrovizijskem finalu, medtem ko čakamo na našo usodo, smo se sprehodili po preteklih nastopih, ki so nam v spominu ostali ne nujno zaradi glasbe, ampak zaradi nenavadnih kostumov in nastopov.

13.10.2015 ob 4:48

slavko_kalezic_hair_monte_negro_crna_gora_eurovision_2017.jpg

Moji lasje so lahko helikopter

Predstavnik Črne gore Slavko Kalezić nas je lani na Evroviziji s pesmijo Space v vesolje odnesel kar s helokopterjem, namesto propelerja pa je uporabil kar svojo kitko. Kaj?!

Lordi s pošastnimi kostumi

Finska hardrockovska zasedba Lordi je zmagala na Evroviziji leta 2006, zagotovo pa so zmagali tudi med najbolj bizarnimi kostumi, zaradi katerih je imel marsikdo nočne more vse do naslednjega evrovizijskega izbora. Če ne še danes. Mimogrede, zasedba je bila po zmagi deležna številnih kritik, predvsem s strani cerkve, ki je trdila, da širijo satanizem. Recimo, da te obtožbe ovrže ena njihovih najbolj priljubljenih pesmi z naslovom Devil is a Loser, v prevodu torej Hudič je zguba.

Čarovniki iz … Ukrajine

Koliko aluminijaste folije lahko spravite na oder? Veliko. Leta 2007 je Ukrajino predstavljal Andrij Danilko, preoblečen v žensko z imenom Verka Serduchka. Besedilo pesmi z naslovom Dancing Lasha Tumbai je napisano mešano v štirih jezikih: v nemščini, angleščini, ukrajinščini in mongolščini, veliko prahu pa je dvignilo, ker je del besedila slišati kot Russia goodbye! (Rusija, adijo!). Ukrajina se je uvrstila v finale ter zasedla drugo mesto.

Irski PURAN?!

Irci so leta 2008 na Evrovizijo poslali pojočega purana Dustina. Glede na odzive, je po izboru verjetno končal v loncu.

Kako priti na oder? V naročju velikana, kakopak. 

Zlata Ognevich je Ukrajino zastopala leta 2013, gravitaciji pa je kljubovala s pesmijo Gravity, saj jo je na oder prinesel kar velikan. O čem govorimo? Zlato je na oder prinesel Igor Vovkovinski, ki v višino meri kar 230 centimetrov! Zasedli so tretje mesto.

Babica gre na … Evrovizijo.

Ruske babuške so leta 2012 postale pravi evrovizijski hit s pesmijo Party For Everybody – Zabava za vse! Kako so se zabavale babuške, preverite v spodnjem posnetku.

Kje je Sneguljčica? 

Moldavija je leta 2011 na oder poslala pesem So Lucky, ki so jo izvajali palčki.

Bradata zmagovalka, ki je ne bomo pozabili še dolgo

Zmagovalka Evrovizije leta 2014 Conchita Wurst je pravzaprav Thomas Neuwirth, avstrijski pevec iz Gmundena, ki je zaslovel s svojim nastopom v elegantni ženski obleki, čudovitim make-upom in eno lepše negovanih moških brad, kar smo jih kdaj videli.

Kokodakanje, ki nam je všeč

Letošnja izraelska predstavnica Netta Barzilai, je tako simpatično nenavadna, da je navdušila vse. Tudi če med petjem malo kokodaka.

Avtor: F. M.
Foto: Reuters
Video: YouTube


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)