Evrovizija 2018: 5 skladb, ki jim napovedujejo zmago

To so skladbe, ki se bodo letos potegovale za zmago.

11.5.2018 ob 6:21

eurovision_2018_Madame_Monsieur_Mercy.jpg

Evrovizijska vročica je na vrhuncu. Na drugem polfinalnem večeru so gledalci in strokovna žirija določili še preostalih deset skladb, ki se bodo v soboto še enkrat predstavile na evrovizijskem odru in potegovale za zmago. Med temi bo tudi naša predstavnica Lea Sirk, ki je s svojim vrhunskim nastopom navdušila Evropo in po letu 2015 Sloveniji znova zagotovila nastop v velikem finalu.

Že res, da si po tihem morda želimo, da bi Lea zmagala, a verjetno se to ne bo zgodilo. Stavnice na vrhu napovedujejo boj med naslednjimi petimi skladbami ...

Ciper, Eleni Foureira - Fuego

Eleni je v Lizboni poskrbela za enega najbolj atraktivnih nastopov. Doma jo primerjajo kar s Shakiro in Beyonce. Stavnice ji visoko uvrstitev napovedujejo že ves čas, po nastopu pa se je zavihtela celo na sam vrh. Ali ji bo tam uspelo ostati tudi po sobotnem finalu, bo treba še malo počakati. Sicer pa je Eleni v svoji karieri poskrbela tudi za pravi škandal. Ko je začela prepevati in se pojavljati v medijih je namreč brhka lepotica trdila, da ima latinske korenine. V nekem trenutku je bil njen ded Brazilec, mama Mehičanka, na koncu pa se je izkazalo, da je Albanka.

Izrael, Netta Berzilai – Toy

Izraelska pevka je v trenutku, ko je svojo skladbo in njen videospot objavila na spletu osvojila evrovizijsko javnost. Inspiracija za njeno skladbo je bilo hollywoodsko gibanje #MeToo, do danes pa je na youtubeu zbrala že več kot 23 milijonov ogledov. Čeprav je večina navdušena nad skladbo in je prepričanih, da bo Netta slavila, pa je lanskoletni zmagovalec Salvador Sobral skladbo označil za katastrofo.

Francija, Madame Monsieur - Mercy

Čeprav se Francoza še nista predstavila na velikem evrovizijskem odru (Francija namreč spada med velikih pet držav, ki se v finale uvrstijo neposredno), ji stavnice in evrovizijski navdušenci napovedujejo velik uspeh. Mercy je čutna in moderna skladba, ki govori o nigerijski deklici, begunki, ki se je rodila na ladji na mediteranskem morju, medtem ko je njena družina bežala v Evropo.

Litva, Ieva Zasimauskaitė – When We're Old

Iskreno, nam ta skladba ni ostala v spominu, a stavnice jo uvrščajo izjemno visoko. Čeprav je Ieva odraščala v katoliški družini, se je pred nekaj leti spreobrnila. Leta 2014 je postala vegetarijanka, se začela navduševati nad ajurvedo in meditacijo. Sledilo je več potovanj v Indijo, v intervjuju za litvansko televizijo pa je priznala, da je del skupnosti Hare Krishna.

Švedska, Benjamin Ingrosso – Dance You Off

Švedska velja za najbolj uspešno evrovizijsko državo v zadnjem desetletju. Poleg dveh zmag se lahko pohvalijo s številnimi uvrstitvami med top pet in top deset. Očitno bo švedsko tradicijo na evrosongu nadaljeval tudi Benjamin, ki je v četrtkovem polfinalu s svojimi gibe več kot očitno navdušil evropsko občinstvo. Benjaminu je bila glasba položena v zibko. Njegova mama je bila pevka, umetniška kariera pa je zaznamovala tudi njegovega očeta in ostale prednike.  Benjamin ima italijanske korenine, njegov bratranec  pa je Sebastian Ingrosso, član zasedbe Swedish House Mafia.

Avtorica: P. Pa. 
Foto: Reuters Pictures


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)