Česa ne početi, ko vračate oblačilo

Včasih pač ne gre drugače, kot da vrnete kupljeni kos. A kako to storiti čim bolj uspešno?

19.6.2015 ob 8:00

shutterstock_145271248.jpg

Nekatere trgovine kupljene kose, ki jih hočete vrniti, sprejmejo brez posebnih vprašanj, spet druge pa so bolj sumničave in lahko v vas vzbudijo slabo vest.


Že slediš Mični na Facebooku? Včasih ima super ideje, ki jih tukaj ni. Preveri! @Mična

shutterstock_132809252.jpg

Da bi bilo vračilo kosa, ki se je doma izkazal za napačnega, vedno uspešno, se že vnaprej pripravite na pot nazaj v trgovino in upoštevajte nekaj naših nasvetov.

Ne pretiravajte z naštevanjem razlogov, zakaj vračate določeni kos. Tisti, ki si pripravijo dolgo zgodbo, postanejo še bolj sumničavi in prodajalka začne dvomiti v besede. Vaš razlog naj bo zato kratek in jedrnat. Recimo: "Doma sem ugotovila, da mi kroj ne ustreza, zato se v obleki ne počutim dobro." Kdo bi lahko oporekal temu?

Ne vračajte kosov brez etiket in računa. Ko enkrat odstrižete etiketo, jo vsaj do prvega nošenja oblačila shranite k računu, saj nikoli ne veste, če jo boste potrebovali. Če boste kos vrnili z etiketo in računom, bo postopek precej lažji in manj stresen.

shutterstock_228041164.jpg

Ne vračajte kosa, če niste upoštevali navodil pri negi. Če ste denimo likali obleko, ki je ne bi smeli, likalnik pa jo je nato vidno uničil, si lahko prihranite pot do trgovine. Takšnega kosa ne bodo hoteli vzeti.

Naj vračanje kosov ne postane navada. Neprestano vračanje kosov v isto trgovino bo seveda vzbudilo sum pri prodajalkah in kmalu ne bodo več verjele vašim besedam. Če vam je nek kos všeč, a še niste povsem prepričane, ga rezervirajte in doma malce razmislite, kako bi ga lahko kombinirale. Dober dan razmisleka lahko prinese veliko odgovorov.

shutterstock_39120208.jpg

Ne delajte drame. Kadar vračate kos, ga vrnite vljudno. Nobene potrebe ni po dretju ali obtoževanju prodajalke, da vam določen kos ne pristaja. Najbrž nočete, da se za vami obračajo glave, kajne?

Ne trudite se z vračanjem kosov, katerim ste odstrigli trakove za lažje obešanje. Takšno oblačilo namreč ne bo več primerno za nadaljno prodajo, poleg tega pa boste dali vtis, da ste kos že nosili. Navada je namreč, da se ti trakovi odstrižejo pred nošenjem.

Avtorica: B. G.

Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)