Če vam je všeč ali ne: Ta udoben model čevljev bo preplavil ulice na pomlad/poletje 2019

Modni trendi nas vsakič znova presenečajo s kakšnim novim kosom, ki nam na prvi pogled morda niti malo ni blizu, čez čas pa nam zleze pod kožo. Čevlji, ki jih boste to sezono gledali povsod, so en takšnih primerov.

9.3.2019 ob 5:20

micna_cevlji.jpg

Ali jih ljubite ali sovražite, vmesne poti ni. Čevlji z odprto peto, ki jih boste letos videli povsod, so pravzaprav natikači, ki pa so na sprednjem delu precej bolj elegantni od tistega, kar bi pričakovali pod besedo natikač. Kaj pa visoke petke? Pozabite nanje! V modi je še vedno udobje, ki pa je valu modnih superg dodalo kanček elegance.

Hit sezone: Natikači z odprto peto

V resnici najbolj vroče natikače sezone lahko kombiniramo na vse mogoče, od poslovnih do elegantnih stajlingov, ki nadomestijo vrtoglave petke in dovolijo svobodo gibanja. A ne na račun urejenega videza.

mango_49_99.jpg

Lahkotnim copatkom podobni natikači so na sprednjem delu lahko nekoliko zašiljeni na špico, so okrašeni s pentljami, verigami ali čim tretjim. Pestra je tudi ponudba vzorcev, od živalskih potiskov, barvnih različic do povsem običajnih usnjenih čeveljcev v naravnih tonih. Bistveno pa je, da so enostavni za obuvanje, saj jih samo nataknete.

Od Guccija do Alpine

alpina_80.jpg

Ta modni trend so na modne brvi poslali velikani kot sta Gucci in Kate Spade, kot je v navadi, pa so kot vroče žemljice napovedi trendov pograbile tudi nizkocenovne trgovine ulične mode in poskrbele za vsem dostopne različice modelov. Najdete jih v Zari, H&M-u, Mangu, Topshopu … Vizionarsko pa so podoben model že lani tak čas predstavili tudi pri Alpini (na zgornji fotografiji), ko jim ga je pomagala oblikovati slovenska modna blogerka Alja Bitenc (zdaj Perne).

Več takšnih modelov najdete v naših trgovinah. Kakšni so in kakšne so cene, poglejte v spodnji fotogaleriji.

 

Avtor: F. M.
Foto: Shutterstock, različni proizvajalci

PREBERITE ŠE: Slovenski fotograf, ki mu je v Dubaju pozirala Ashley Graham ALI Mimi Antolović: Fotografinja, ki je ne boste zlahka ujeli v fotografski objektiv #intervju


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)