9 oblačilnih trikov zrelih žensk, ki so vedno videti mlajše

Leta so smešna reč. Ko smo mlajši, si kdaj želimo, da bi bili videti starejši. In ko nas leta vendarle dohitijo, si želimo, da bi čas lahko vrnili nazaj. Na srečo lahko leta z nekaj vizualnimi triki tudi malo prelisičimo.

15.7.2019 ob 9:25

moda_trendi_zrela_zenska_stil_slog_trik1.jpg

Zagotovo poznate kakšno šik gospo ali gospoda, ki je s svojim modnim slogom vedno videti v koraku s časom, celo mlajše. Kako jim uspeva? Tu je nekaj modnih trikov, ki se jih zreli ljudje, ki so videti mlajše, vedno poslužujejo. Poleg dobre skrbi za kožo in fit telesa, seveda.

Ne bodite sužnji trendov

Modni trendi so odlična reč v mladosti, ko svoj osebni slog še oblikujemo. Eksperimentiranje s trendi, pa dodajanje večnih klasik, spogledovanje z različnimi subkulturami … vse to je del iskanja tistega, kar leži naši osebnosti. Čeprav v resnici rastemo in se oblikujemo skozi vse življenje, je ravno mladost tista, ko začrtamo neke osebne smernice.

Modni trendi so prikladni predvsem takrat, ko ne vemo točno, kaj bi. Prijazno nam namignejo, kaj je kul in kaj je "in". Vendar pa slepo sledenje trendom nikoli ni pametno. Vsak trend je namreč treba realno oceniti, če sploh leži našemu osebnegu slogu, predvsem pa, ali paše na naše telo. Dejstvo je, da obstaja več različnih tipov postav in nekatera oblačila se podajo zgolj visokim, medtem ko druga bolj laskajo nižjim postavam. Ljudje, ki so resnično modni, znajo presoditi, kateri trendi jim utrezajo in kateri nikakor niso zanje.

Ne pozabite na barve

Monokromna paleta barv v zemeljskih tonih je vedno dobra izbira. Ne zavijajte se pretirano v črnino, saj vas ta lahko hitro vizualno pogoltne. Vsekakor pa temnejši in bolj umirjeni toni komunicirajo večjo kredibilnost in avtoriteto. Kar v poslovnem svetu načeloma sicer sploh ni slabo, lahko pa vam doda nekaj let ali vas v zasebni sferi celo prikaže kot bolj nedostopne. Če se želite odpreti svetu in dajati bolj lahkoten občutek, dodajte nekaj bolj živih barv. Ne le, da boste delovali mlajše, ampak tudi bolj zabavno in odprto, kar gre nenazadnje z roko v roki z mladostjo.

Osvojite vzorce

Podobno kot pri barvah, velja tudi za vzorce. Vzorce povezujemo z igrivostjo, sploh, če izberete prave. Medtem ko so črte in geometrijsko vzorci še vedno precej konservativni in strogi, so tisti z mehkejšimi robovi bolj zabavni in mladostni. Prav tako bodo bolj mladostni v barvnih izvedbah.

moda_trendi_zrela_zenska_stil_slog_trik2.jpg

Prava mera med ležernim in urejenim

Najbolj šik vtis dajejo ljudje, ki so vedno videti urejeno in elegantno, vendar hkrati dajejo občutek, kot da se za to sploh niso pretirano trudili ter se v svoji opravi počutijo nadvse udobno. Tega občutka se ne da zaigrati. Ko vam je v oblačilih (ne)udobno, se to vidi. Zato pri stajlingu najprej poskrbite, da vam bo udobno. Nato pa dodajajte stvari, ki bodo podobo dovršile z eleganco. Investirajte v elegantne, a udobne čevlje z mehkih podplatom. Ne zanemarite dobrega spodnjega perila, ki vas ne bo tiščalo ali dušilo s slabim materialom. Vsekakor pa naj vas hlače ali krilo v pasu ne stiskajo do te mere, da si ne boste upali dihati. Piko na I nato dodajte s kosi, s katerimi boste izstopali po svoje.

Pokažite gležnje

Trend golih gležnjev opazujemo že nekaj sezon. In čeprav se nad golimi gležnji v mrzlih zimah glasno zgražamo, so ti v poletju še kako primerni. Staranje telesa nas prepogosto pripelje do tega, da začnemo skrivati golo kožo. Nikar! Privihane hlačnice tako, da pokažete nekaj gole kože pri gležnjih, optično podaljšajo noge, poleg tega pa ta del telesa le redko kaže leta. Kar pogumno!

Privihajte rokave

Privihani rokavi so najljubši trik modnih mačkov. Poleg tega pa kot pregovorno ob delu "zavihamo rokave" dajejo občutek, kot da resnično nekaj pametnega počnete in ste vedno pripravljeni za akcijo.

Pokažite rame

Gola ramena so sinonim za mladost in brezbrižne poletne dni. Nekaj nagajivosti in zapeljivosti si zato privoščite z razgaljenimi rameni!


Ne bojte se višine

O čem govorimo? O petkah, seveda. Nikakor ne ciljamo na to, da obujte vrtoglave. Vsekakor pa vam bodo nekaj centimetrov – tudi pri samozavestni drži – dali čevlji z masivno peto, ki je ravno prav visoka, da v njej še vedno lahko prehodite pol mesta, hkrati pa ste videti urejeno.

Poenostavite modne dodatke

Modni dodatki niso tam kar tako. Pravi modni mački jih kombinirajo nadvse premišljeno. Ne preveč, ne premalo. Poudarite en ključen kos, naj bo to ura, ki ste si jo privoščili za zadnjo plačo ali ogrlica, ki vam pomeni veliko. Namesto šopa žvenketajočih zapestnic, raje izberite eno, ki ima zgodbo. Manj je tudi tu pogosto več.

Avtor: F. M.
Foto: Thinkstock

PREBERITE ŠE: Sara Šobernik: Mariborčanka, ki si je dodatno službo ustvarila z lepo pisavo in to z levo roko ALI Vila z bazenom na Siciliji, ki jemlje dih

Priporočamo tudi: Matic Benet: Gorenjec, ki nas je očaral z monsterami, planerjem za Boruta Pahorja in tokom misli

MORDA VAS ZANIMA tudi: Izpoved bralke: Kaj sem se naučila, ko sem imela moške samo za seks ali pa Ozko podstrešje spremenili v dom za mlado družino


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)