Majhno ni nujno slabo: kaj o velikosti penisa (v resnici!) menijo ženske

Ženske imajo glede velikosti moškega spolnega organa mnenje, ki bo razveselilo mnoge junake.

15.10.2022 ob 7:22 | Foto: Gettyimages | Avtor: M. FL.

Majhno ni nujno slabo: kaj o velikosti penisa (v resnici!) menijo ženske

Ko beseda nanese na družbeno pogojene lepotne ideale, običajno govorimo o ženski lepoti. V sodobnem svetu so družabna omrežja postavila merila, ki določajo, kaj je lepo in privlačno ter ob tem pogosto pozabljamo, da je lepota stvar subjektivne presoje in da imajo vsake oči svojega malarja.

A je že tako, da je dandanes v poplavi popolnih fotografij in objav težko sprejete sebe in svoje telo takšno, kot je ter ceniti tudi tisto, kar je po sodobnih kriterijih pomanjkljivost.

V tem svetu pretiranih (samo)kritik in stremljenja k idealom niso v stiski le ženske, temveč tudi moški.

Moške negotovosti glede telesa se v večini primerov vrtijo okoli enega organa. Oni nimajo celulita in strij, njihove gube so šarmantne, prav tako zapeljivi so njihovi sivi lasje, oblačila jim le redko predstavljajo težavo, se pa pri njih stvari zapletejo glede penisa.

Natančneje, glede njegove dolžine oziroma velikosti.

Nezadovoljstvo z njim neredko izzove negotovost vase, tesnobno, v končni fazi lahko tudi erektilno disfunkcijo.

Tehnika ali velikost?

Vzrok za moške laži glede dolžine spolnega organa največkrat ne tiči v tem, da bi nekdo izpadel bolj možat, temveč izvira iz negotovosti v svoje seksualne sposobnosti.

Raziskave so potrdile, da je večino moških strah, da v postelji ne bodo zmogli zadovoljiti partnerke, na svoj organ, natančneje na dimenzije tega, pa gledajo kot na glavni vir njenega užitka.

Tehnika ali velikost je sicer dobro znano vprašanje, na katerega odgovore se je iskalo že neštetokrat.

Ena od raziskav, katere rezultate so objavili v časopisu BMC Women’s HealthTrusted Source, potrjuje, da je velikost penisa z vidika žensk najmanj pomemben dejavnik zadovoljstva, doseganja orgazma in kvalitetnega seksa.

Še dlje: določen odstotek dam je izjavil, da oralno veliko raje razveseljujejo partnerja s krajšim penisom, saj menijo, da ga lahko bolje zadovoljijo.

Kljub temu je še vedno trdno zasidrano prepričanje, da je večje boljše, kar mnoge pripadnike močnejšega spola oropa samozavesti, negotovost pa seveda slabo vpliva na spolno življenje.

Psihologi pri tem navajajo, da veliko moških živi s tem kompleksom in da je to glavni vzrok za to, da svojemu orodju pripišejo kakšen centimeter več.

Penis je v njihovih očeh krajši, kot je v resnici in s to težavo se soočajo domala vsi, tudi tisti, katerih dolžina presega povprečje.

Kakšno pa je to?

Povprečna dolžina penisa znaša 9,16 centimetrov v sproščenem stanju, v erekciji pa 13,12 centimetrov, je pa ta odvisna tudi od tega, kje moški živijo, je pokazala študija, v katero so bili vključeni moški iz 143 držav.

Z najdaljšimi se lahko pohvalijo prebivalci Ekvadorja (17 centimetrov), z najkrajšimi prebivalci Kambodže (v povprečju 10 centimetrov).

Raziskava je pokazala še, da večina moških dobro pozna svoje dejanske mere, vendar običajno doda … pet centimetrov.

A prav laž je za dame veliko manj privlačna, kot je malo krajši penis. Ki v ženskih očeh res ni nekaj nujno slabega.

Povzeto po portalu Zadovoljna.hr

Preberite še: Razkrita idealna velikost penisa za ženske orgazme

Morda vas zanima tudi: Zakaj se včasih spremeni velikost vagine in kako to vpliva na seks


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)