»Leto dni sem seksala vsak dan in zgodilo se je tole« (resnična izpoved)

Izpoved mamice in soproge o tem, kako ji je seks vsak dan spremenil življenje.

27.5.2022 ob 7:52 | Foto: Gettyimages, Instagram | Avtor: M. FL.

»Leto dni sem seksala vsak dan in zgodilo se je tole« (resnična izpoved)

Brittany Gibbons iz Velike Britanije je pisateljica, žena in mama treh otrok. Po rojstvu zadnjega otroka se je odločila za poseben eksperiment: seksati vsak dan. Za portal Good Housekeeping je opisala svojo izkušnjo, razloge za takšno odločitev in tudi njene posledice, ki jih občuti še danes.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Brittany Gibbons (@brittanyherself)

Takšna je njena zgodba:

"Kmalu po tretjem porodu sem v kopalnici stopila iz kadi in se pogledala v ogledalu. Ob odsevu v njem sem pomislila: 'Kaj v kopalnici počne moja mama?'

Od tistega trenutka sem se sramovala svoje golote. Med seksom sem ugašala luči, si z oblačili zakrivala prsi in trebuh ter s preoblačenjem počakala, da soprog zapusti prostor.

Leta so minevala, mene pa je dejstvo, da ne želim pokazati golega telesa, vse bolj skrbelo. Vprašala sem se, če se moj soprog sploh spomni, kakšna sem brez oblačil. Tedaj se mi je utrnila misel: 365 dni bova seksala vsak dan. Nanjo me je napeljal pogovor s prijateljico, ki je to že počela.

Sprva se mi je ideja o seksu vsak večer zdela neprijetna, hkrati pa zanimiva, saj bi bila z njo primorana vsak večer gledati svoje telo. Mislila sem si: 'Zagotovo se bo zgodilo, da bo odeja spolzela s trebuha ali da bom pozabila ugasniti luči.'

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Brittany Gibbons (@brittanyherself)

Tudi potem, ko je že stopila v prakso, sem si včasih želela samo ležati v postelji, grizljati prigrizke in gledati televizijo.

A minevali so meseci in začela sem uživati. Ljubila sva se vsak dan, tudi, kadar sem imela menstruacijo. Seks je še krepil željo po seksu in ta je postal več kot zgolj telesni akt. Prebudili so se nekateri že pozabljeni občutki. Postala sva bolj romantična, tudi kadar nisva bila v postelji sva se več dotikala drug drugega, vsako jutro sva se ob slovesu strastno poljubila.

Najina zveza je postala močnejša in boljša.

Ponovno sem začela uživati v intimnem aktu in v svojem telesu. Končno sem prenehala skrivati svoje pomanjkljivosti. Sprejela sem, da sem videti, kot sem videti in da je dober seks zame pomembnejši od tega, kako raven je moj trebuh. Po letu dni sem se, kadar sem se lahko, sproščeno sprehajala gola po domu, v kopalnici sem se samozavestno gledala v ogledalo.

Razmerje s soprogom in mojim telesom se je neverjetno spremenilo. Na bolje. Sedaj, po več letih, še vedno seksava vsak večer.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Brittany Gibbons (@brittanyherself)

Iz vsega tega sva se oba naučila, koliko nama pomeni telesna ljubezen. Spoznala vsa, da je ta za naju en pomembnejših dejavnikov sreče v zakonu. Naučila sem se biti boljša soproga, mama in biti bolj prepričana vase. V svoji koži se sedaj dobro počutim.

In še za konec: nikoli ni šlo za to, da bi bila poželjiva do nekoga drugega, temveč samo, da bi bila poželjiva do sebe. Potrebovala sem leto dni seksa, da sem dojela, da sem res takšna."

Preberite še: Horoskop: 5 znakov, ki so med seksom najbolj glasni

Morda vas zanima tudi: TO počnejo osebe, ki uživajo v dolgi in srečni partnerski zvezi


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)