Zakaj je seks danes slabši, kot je bil nekoč

Razlogov, da se seks v dolgi zvezi spremeni (na žalost pogosto na slabše) je več.

22.5.2022 ob 8:50 | Foto: Gettyimages | Avtor: M. FL.

Zakaj je seks danes slabši, kot je bil nekoč

Pravijo, da je dober seks deset, slab pa 90 odstotkov zveze. In če ste nezadovoljni s svojim spolnim življenjem, tega ne bi smeli skrivati, temveč bi morali svoje nezadovoljstvo zaupati partnerju ter skupaj z njim poiskati razloge za slab seks.

Treba je začeti pri sebi in se vprašati, v kolikšni meri ste za nezadovoljstvo v postelji odgovorni sami: menite, da bi moral za vaše užitke poskrbeti partner, ste med rjuhami pasivni, večkrat zaigrate orgazem? Vse to so razlogi, zaradi katerih seks ni več tako dober, kot je bil na začetku zveze, obstajaj pa še drugi, ki jih morate prav tako odpraviti. Nekaj najverjetnejših izpostavlja 24sata.hr.

Preskakovanje predigre

Dovolj dolgo sta v razmerju da menita, da vroč uvod ni več pogoj za dober seks? Napaka. Predigra vselej, ne glede ena dolžino zveze, odpira vrata do kvalitetne spolnosti, zato si morata zanjo vedno vzeti čas.

In še nekaj: naj se ne začne šele tedaj, ko sta sama v spalnici. Pošiljanje vročih sporočil ter prav takšnih pogledov, seksi opazke in vroči objemi ter poljubi skozi cel dan bodo ustvarili pravo podlago za eksplozijo strasti v postelji.

Zamolčane želje

Ne glede na to, kako močno se ljubita in kako tesno sta povezana, dejstvo je, da vam nihče ne zna in ne more brati misli. Torej partner ne more vedeti, kaj od njega pričakujete in kaj bi radi.

Ubesedene želje in pričakovanja imajo več vplivov na seksualno dejanje: učinkujejo kot afrodiziak in drugi strani zagotavljajo možnost, da vam druga stran pričara tisto, kar pričakujete. Ter seveda obratno: tako kot vam prisluhne on morate njemu prisluhniti vi.

Zavračanje tveganja

Včasih je bilo vse novo in drugačno. Po dolgih letih je vse, kar se dogaja v postelji, obema že dobro poznano. A kot veste, je rutina ena največjih sovražnic kvalitetnega spolnega življenja.

Zato se ne bojte premikati meja in tvegati, na koncu bo to, sploh v daljši zvezi, nedvomno poplačano.

Pretirana kritika

Sebe, partnerja ali obeh. Prav je, da poveste, kaj vam ni všeč, a prav je tudi, da pohvalite tisto, kar vam je. Pretirana kritičnost do sebe in sočloveka ter neutemeljena graja žal nista pogoja za dober seks.

Zato se raje kot na negativne pripombe osredotočite na pozitivne. Te so pot do obuditve vašega spolnega življenja.

Preberite še: Tantrični seks za začetnike (vse, kar morate vedeti)

Morda vas zanima tudi: Prepovedana ljubezen: Poročila sem se z moškim, ki je prijateljici zlomil srce (resnična izpoved)


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)