Odgovori na šest najbolj neprijetnih seksi dilem: Priznati ali zamolčati afero, spolno bolezen …

Spolnost je velikokrat povezana tudi z na moč neprijetnimi dilemami.

27.11.2021 ob 5:05 | Foto: Carlos David/Gettyimages | Avtor: M. FL.

Odgovori na šest najbolj neprijetnih seksi dilem: Priznati ali zamolčati afero, spolno bolezen …

Morda ste se že, morda se še boste. Znašli pred katero od neprijetnih seksi dilem. V vsakem primeru je dobro vedeti, kako tedaj postopati. Da bi bili pripravljeni na vse, Tracey Cox za Daily Mail Online svetuje, kako ravnati, ko se v grlu pojavi velik cmok.

Scenarij: Varali ste in dobili spolno prenosljivo bolezen. Priznati ali zamolčati?

Se zgodi. Ponudi se priložnost za skok čez plot in nihče ne razmišlja o kondomu. Kot da slaba vest sama po sebi ne bi bila dovolj, čez nekaj časa opazite, da ste dobili neprijeten spomin v obliki spolne bolezni. Pustimo podrobnosti o tem, kakšna in katera je in se osredotočimo le na vprašanje, ki vam tedaj švigne čez možgane: kaj sedaj?

Nasvet Traceys Cox

Ne glede na to, kakšna spolna bolezen je na tapeti, partner mora vedeti zanjo. Zato ne preostane druge možnosti, kot obelodaniti celotno situacijo in primerno ukrepati. Glede na odziv življenjskega sopotnika in glede na predpisane postopke zdravljenja. Molk v tem primeru nikakor ni zlato.

Drugi scenarij: Soproga prijateljice vidite z drugo. Ji povedati ali zamolčati?

Večerjate v restavraciji in nenadoma za sosednjo mizo opazite moža vaše prijateljice z drugo žensko. Zadeva izgleda povsem nedolžna, dokler se parček ne prime za roki. Vi pa ste nenadoma pred dilemo: prijateljici povedati ali zamolčati?

Nasvet Tracey Cox

Namesto s prijateljico, se soočite z njenim dragim. Pristopite k parčku, ga lepo pozdravite ter njemu predajte pozdrave za soprogo. Na samem pa Romeu namignite, da naj, če vara prijateljico, s tem takoj preneha ali naj ji pove, kaj se dogaja. Kajti če ji ne bo on sam, ji boste primorani zadeve razkriti vi.

Tretji scenarij: Zaljubili ste se v njenega partnerja

Prijateljica vam zaupa, da ima afero, vi pa ste že dolgo zaljubljeni v njenega moža. Izkoristiti situacijo sebi v prid, začeti z afero ter upati da se bo njun zakon nekoč končal ali raje prijateljico opomniti, da varanje v nobenem primeru ni dobra ideja?

Odgovor Tracey Cox

Vsekakor bi bilo modro in zrelo prijateljico opomniti, da varanje ni sprejemljivo. A četudi tega ne bi storili, pozabite na to, da bi jo zatožili njenemu partnerju in mu nudili tolažbo.

Trik bi morda na prvo žogo celo deloval, zagotovo pa ne bi uspel na dolgi rok. Kajti razmerje, ne glede na to, kako obetavno bi se vam zdelo, ne bi slonelo na pravih temeljih in bi bilo vnaprej obsojeno na propad.

Četrti scenarij: Skrivaj jemljete viagro

Imate novo dekle in hočete jo navdušiti. Tudi tako, da je v postelji ne bi nikoli razočarali in v tem primeru, jasno, prav pride viagra. Ji povedati ali zamolčati?

Nasvet Tracey Cox

Zadeva sploh ni redka. Težave z erektilno disfunkcijo so pogoste in moški jih velikokrat rešujejo po najlažji možni poti: s čudežno modro tabletko. Prav ta lahko vodi v začaran krog, saj zadeve v končni fazi brez nje sploh ne delujejo več.

V vsakem primeru pa je treba glede spolnosti ohranjati popolno odkritost. Konec koncev jemaje viagre ni sramota in nič ni narobe, če ona zanjo ve. Bolj narobe je to dejstvo skrivati in prikrivati.

Peti scenarij: Noseči ste, niste pa prepričani, kdo je oče otroka

Srečate se z bivšim, za voljo starih časov se ujameta v vrtinec strasti in čez nekaj tednov opazite, da pod srcem nosite novo življenje. Vse lepo in prav, a kaj, ko ne veste, če je oče vaš bivši ali vaš sedanji partner …

 

Rešitev Tracey Cox

Največja dilema od vseh. Kajti čeprav po nekaterih ocenah okoli deset odstotkov moških (v resnici jih je verjetno še več) nevede vzgaja tuje otroke, ni lahko živeti z zamolčano resnico, ki v končni fazi nekoč vedno pride na plano.

Sploh, če ste svojo težavo zaupali prijateljici, sestri, mami … A četudi ostaja samo pri vas se vprašajte, če boste zmogli nositi težo te skrivnosti in lagati vsem vpletenim, ali bi bilo vendarle bolje razkriti resnico in sprejeti posledice svojih dejanj. Ne glede na to, kakšne bodo.

Šesti scenarij: Uspešno ste zamolčali prevaro. Še naprej molčati?

Bili ste v težkem obdobju, med iskanjem smisla razmerja in med izogibanjem čerem v zvezi ste se nekoliko potolažili v drugi postelji. Zgodilo se je le enkrat, sploh ne razmišljate o tem, da bi zadevo ponovili, razmišljate pa, ali jo partnerju priznati ali zamolčati.

Rešitev Tracey Cox

Če on sumi ali celo ve za afero, je nedvomno bolje, da mu jo priznate tudi sami, da položite vse karte na mizo ter pojasnite okoliščine, v katerih je do nje prišlo.

Če se partnerju o tem niti ne sanja, za vas pa je zadeva definitivno končana in ni pustila nobenih posledic, jo je bolje zamolčati. Kajti nikakor ne bo pripomogla k temu, da bi izboljšala odnos. Seveda molčite le v primeru, če veste, da vas ne bo bremenila krivda.

V kolikor menite, da bi ta bila preveč moteča, bodite odkriti. Kajti notranje napetosti prav tako ne bi doprinesle k dobri zvezi.

Preberite še: Za koliko dejansko med erekcijo zraste penis

Morda vas zanima tudi: Beseda strokovnjakov: Toliko erogenih con je na ženskem telesu


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)