Starost, pri kateri večina žensk najlažje dosega orgazme

Obstaja starost, ki je z vidika ženske spolnosti nekakšen mejnik.

3.9.2021 ob 5:05 | Foto: Katarzyna Bialasiewicz/Gettyimages | Avtor: M. FL.

Starost, pri kateri večina žensk najlažje dosega orgazme

Nekateri morda res menijo, da seks vse življenje ostaja enak, a dejstvo je, da se tako naše telo kot misli z leti spreminjajo, te spremembe pa vplivajo tudi na spolnost. Od najstniških let vse do sredine dvajsetih glavno vlogo pri tem igrajo spolni hormoni, libido je pri večini tedaj zato na višku.

Najpogostejša seksualna težava moških v mladih letih je prezgodnji izliv, medtem ko so ženske zadrege tedaj povezane z doseganjem orgazma oziroma z odsotnostjo tega.

Z vstopom v trideseta se zadeve spremenijo, spremembe so včasih dobre, drugič slabe, dejstvo pa je, da se je vsem treba prilagoditi. Takole nanje opozarja portal 24sata.

Vzburjenje je težje dosegljivo

Glede na to, da začne količina spolnih hormonov v tem obdobju upadati, si je za doseganje vzburjenja treba vzeti več časa in ne le nekaj sekund.

Zato je nedvomno dobro podaljšati predigro, ki naj traja vsaj deset minut ter se med njo dodobra ogrejejo telo in možgani.

Orgazmi so pogostejši

Ta sprememba zadeva predvsem ženske, ki imajo potem, ko zakorakajo v trideseta, več razlogov za zadovoljstvo s spolnim življenjem, kot v desetletju poprej.

 

Pogosteje namreč dosegajo orgazme, kar je posledica boljšega poznavanja svojega telesa ter boljše komunikacije s partnerjem.

Trend se nadaljuje še v štirideseta, kajti, kot je pokazala raziskava časopisa Top Sante, je 80 odstotkov žensk aktivnejših z vidika pobude za seks, kot so bile v dvajsetih.

Hormoni vplivajo na genitalije

Vpliv življenjskega sloga, kontracepcije, raznih bolezni, stresa, preobremenjenosti, depresije seveda pusti posledice na delovanju hormonov.

Ženske v 30. zato včasih težje dosežejo maksimalno vlažnost nožnice, kar je mogoče zaobiti z daljšo predigro in uporabo lubrikantov.

Spremenjena raven hormonov vpliva tudi na moške in se odraža kot šibkejša erekcija ter težje vzdrževanje te.

Manj seksa ni razlog za zaskrbljenost

Dejstvo je, da se s tridesetimi zadeve v postelji umirijo in je seksa z leti manj, a to ne pomeni, da je v razmerju nekaj narobe.

Nasprotno: več kot 70 odstotkov moških in žensk meni, da spolno življenje postane kvalitetnejše, kar je posledica močnejše čustvene povezave med partnerjema, večje samozavesti ter tudi boljšega zavedanja lastnega telesa. Vse to govori v prid kvalitetni spolnosti.

Preberite še: Edini dokaz, da je doživela orgazem

Morda vas zanima tudi: Odkrit tip moškega, ob katerem ženske najpogosteje doživijo orgazem


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)