Tantrični seks za začetnike (vse, kar morate vedeti)

Če se poigravate z idejo, da bi seksualno življenje nadgradili s tantričnim seksom, poglejte, kaj vse je dobro vedeti o tej seksualni praksi.

17.5.2022 ob 8:59 | Foto: Gettyimages | Avtor: M. FL.

Tantrični seks za začetnike (vse, kar morate vedeti)

Morda ste že slišali, da je tantrični seks sinonim za najintimnejšo spolno izkušnjo, med katero se partnerja ne povežeta zgolj telesno, temveč tudi na čustveni in še dlje, na duhovni ravni.

Vendar o tej obliki seksualnega doživetja kroži kar nekaj zmotnih prepričanj. Eno od njih je, da morate zato, da bi se mu predali, biti izjemno gibčni.

To ne drži. Vse, kar potrebujete, da bi ga okusili, sta odprt um in partner, ki je pripravljen pokukati skozi ta vrata v seksualnem svetu. 

Dobro pa je, če se nameravate spoznati z njim, osvojiti nekaj osnov, ki vam bodo pomagale na tej poti. Od samega začetka vodi Cosmopolitan.

Kaj sploh je tantrični seks?

"To je počasna, meditativna spolna praksa," pojasnjuje Kamil Lewis, zakonski in družinski terapevt.

Tantra je zavesten pristop k seksu, katerega cilj je negovanje občutka povezanosti in intime s parterjem, doseganje orgazma pa ni njegov glavni namen (čeprav to ne pomeni, da je ta med tantričnim seksom izvzet).

"Obstaja samo en cilj te oblike seksa, ta je popolna medsebojna povezava na vseh nivojih," je povedala ustanoviteljica inštituta za poučevanje tantre Devi Ward Erickson.

Prednosti tantričnega seksa

To je predvsem globoka povezanost z lastnimi željami in potrebami ter željami in potrebami seksualnega partnerja v spalnici ter izven nje.  Gre za eksperimentiranje, za osvobajanje od seksualnih travm ter za izvor navdiha, veselja in povezanosti.

Koraki za izvajanje tantričnega seksa

1 Pravo vzdušje

Osnovna skrivnost te oblike spolnosti je vključevanje vseh čutil. Gre za prekrasen način ozaveščanja občutkov, zato je pomembno, da so vanj vključeni čisto vsi.

Začne se torej pri ambientu: pridušite luči, prižgite sveče, zavrtite si tiho, nežno glasbo, omislite si primerne dišave, vključite okusno hrano ... skratka, poskrbite za okolje, v katerem bodo nahranjena vsa vaša čutila.

2 Meditacija

Tantrični seks vključuje popolno miselno prisotnost med celotnim aktom, kar pomeni, da morate med njim znati obvladovati misli.

Do tega pomaga meditacija pred njim, saj se z njo povsem sprostijo misli ter telo. Z vključevanjem meditacije v vsakodnevno življenje boste tako doprinesli tudi h kvalitetnejši seksualni izkušnji.

3 Kopel

En od načinov sproščanja pred intimnim aktom je topla, pomirjujoča kopel. Čeprav vam morda diši ideja, da bi se ji pred ključnim dejanjem predali s partnerjem je pomembno, da se v toplo vodo potopite sami in da se pomirjate sami s seboj.

Na takšen način boste izboljšali seksualno izkušnjo v dvoje. Za še boljši učinek kopeli dodajte primerna eterična olja, ki pozitivno vplivajo na erotična doživetja.

4 Usklajeno dihanje

Potem, ko se sprostite sami, je čas za nadaljevanje v dvoje. Prvo pravilo tantričnega seksa, ki ga morata upoštevati, je usklajeno dihanje.

"Obrnite se proti partnerju in sledite njegovim vdihom ter izdihom. Sinhrono dihanje je res neverjeten način povezovanja," priporoča Lewis.

5 Očesni stik

Ne samo usklajeno dihanje, tudi očesni stik je super seksi zadeva in odličen način povezovanja dveh oseb.

"Ohranjajte ga čim dlje in ob vsaki možnosti ter priložnosti," svetuje Ericksonova.

6 Odkrita komunikacija

Če vam je v katerem koli koraku pred ali med samim tantričnim seksom neprijetno, če bi se čemer koli radi izognili ali na drugi strani vključili v izkušnjo, morate to povedati in druga stran vas mora upoštevati.

Odkrita komunikacija, ki deluje v obe smeri, je, tako kot tudi sicer, v tantričnem seksu nepogrešljiva.

7 Brez velikih pričakovanj

Zapomnite si: cilj tantričnega seksa ni doseganje orgazma, temveč intimno povezovanje s partnerjem.

Zato se ne ujemite v zanko velikih pričakovanj in namesto tega sprejemajte ter ozaveščajte vse občutke, ki se med njim pojavljajo.

Včasih boste deležni neverjetnih vrhuncev, včasih vas bo zlomil jok, tretjič smeh, zgodilo se bo, da boste negotovi vase, a v končni fazi je pomembno le, da se vseh občutkov zavedate in se jih naučite pravilno izraziti.

Preberite še: Odprta zveza: vse, kar ste hoteli vedeti (a niste upali vprašati)

Morda vas zanima tudi: Inštruktorica joge: »Orgazem lahko doživim v nekaj sekundah in to brez fizične stimulacije« (VIDEO)


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)