Znate pravilno očistiti gobico za puder?

Če je vlažna, je ne dajajte v toaletno torbico.

17.8.2017 ob 11:00

ThinkstockPhotos-528918584.jpg

V zadnjem času je med najbolj priljubljenimi kozmetičnimi pripomočki za nanos podlage priljubljena spužvasta gobica. Gobice različnih oblik, tekstur in barv je mogoče najti v vseh prodajalnah. Prav zato, ker je zelo pogosto v uporabi, je ključnega pomena, da je gobica čista, saj se lahko v gobici bakterije in mikrobi hitro namnožijo, kar pomeni, da jih prej ali slej nanesete na svoj obraz.

PREBERITE še // Imam primeren puder? #mičnaseliči

Proizvajalci gobice Beauty blender po poročanju britanskega portala Mirror trdijo, da lahko gobica ob redni in pravilni rabi zdrži tudi 90 dni. Na voljo so tudi posebna čistilna sredstva za gobice. "Čistilno nanesite na gobico in jo nežno stisnite. Iz nje iztisnite zrak in dovolite, da vsrka čistilo. Gobico izpirajte pod tekočo mrzlo vodo in iz nje iztisnite vodo. Dodatno jo osušite z brisačo. Položite jo na suho in čisto mesto in pustite, da se pred naslednjo uporabo posuši."

PREBERITE še // Rožnata gobica, ki je prepričala tudi Slovenke

Da gobica ne bo postala gojišče malih škodljivcev priporočajo, da je gobica na svetlem in zračnem mestu. "Mokra ali vlažna gobica nikoli ne sme v toaletno torbico, predal ali zaprt prostor," še pravijo pri znamki.

Avtorica: P. Pa. 
Foto: Thinkstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)