Kako izbrati pravi puder zase

Nakup pudra, ki se zlije z vašo poltjo je lahko stresen podvig.

4.3.2016 ob 9:15

shutterstock_166896380.jpg

Čeprav puder najverjetneje uporabljate večino svojega življenja, nakup novega marsikateri ženski še zdaj povzroča preglavice. Težava tiči v tem, da še vedno velja prepričanje, da se odtenek poišče na podlagi priporočil prijateljice, ki ima morda povsem drugačen ten kože, v drogeriji pa se preizkušanja lotite na roki. Oboje vam lahko prinese zelo napačen odtenek.


Spremljajte nas tudi na Facebooku.

Umetnica ličenja Martina Borščak je zaradi te ponavljajoče se težave spregovorila o načinu, ki vam bo končno pomagal najti pravi odtenek zase. Prevečkrat se še namreč dogaja, da puder v drogeriji izpade drugače, "doma, na obrazu pa je videti obupno," pravi Martina.

Preizkusite več različnih odtenkov, vendar na koži obraza, ne roke.

Nasvet, ki ga ne pozabite

Prvi korak. Po nov puder se odpravite nenaličene, z majhnim ogledalcem v torbici. Drugi korak. Preizkusite vse odtenke in znamke pudrov, ki so vam všeč. Nanesite jih na spodnjo čeljust in/ali vrh lične kosti. Tretji korak. Iz torbice vzemite ogledalo in se pojdite pogledat ven, na dnevno svetlobo. "Barva, ki se bo najbolj zlila z vašo kožo, je prava barva za vas. Ne tista, ki za dva odtenka potemni vaš obraz, da ste videti malce porjaveli," opozarja umetnica ličenja in še dodatno poudarja, da takšen odtenek ni pravi za vas. "Ljudje vam ne bodo verjeli, vaš vrat in roke bodo še vedno svetlejše barve."

Ni važno, v kakšni obliki kupujete puder, pomembno je, da se povsem zlije z vašo kožo.

Nikar ne uporabite roke

Izbrati in kupiti morate torej odtenek, ki se najbolje zlije z vašo kožo na obrazu. Zato je zelo pomembno, da pudrov nikoli ne preizkušate na roki. "Roka je prepletena z žilami, ki spremenijo barvo kože. Postavite se pred ogledalo in k obrazu prislonite roko. Druge barve?" še razlaga sogovornica in dodaja, da imate zdaj prave informacije o tem, kako se podati na iskanje idealnega odtenka pudra za vas.

Avtorica: Branka Grbin

Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)