Zato pred depilacijo bikini predela ni dobro piti kave

Za čim prijetnejše občutke je dobro vedeti, kaj početi pred, med in po bikini depilaciji.

11.4.2019 ob 3:56

zapeljiva_zenska_na_plazi_bikini_micna.jpg

Če se ji pozimi še nekako izognete, poleti brez nje ne gre. Bikini depilacija je pač za mnoge postala povsem običajna nega intimnega predela, ki pa ni vedno ravno prijetna.

Puljenje dlak na z nežno kožo prekritem delu telesa izzove nemalo bolečine. Zato je dobro vedeti, kako poskrbeti za nego pred, kaj početi med in kako depilirano mesto negovati po posegu.

Da bo zadeva čim bolj prijetna upoštevajte nasvete, ki so jih za Marie Claire nanizale izkušene kozmetičarke Melanie Coba, Samantha Garlow in Marta Camkiran

Pred

Prvi in najpomembnejši napotek se glasi: dlačice naj bodo primerne dolžine.

"Postopek bo najbolj učinkovit in najmanj boleč, če bodo dlačice dolge približno toliko, kot riževo zrno. Če menite, da so predolge, jih ni treba striči. Za to bodo poskrbeli v kozmetičnem salonu," prvo pravilo navaja Cobova in dodaja, da pred depilacijo kožo negujte s primerno vlažilno kremo.

"Kadar je polt suha, je odstranjevanje težje, saj se dlačice hitreje poškodujejo in zlomijo. Za najboljše rezultate morajo tako polt kot dlačice biti primerno navlažene. Tudi piling pred depilacijo je dobrodošel. Ta s kože odstranjuje odmrle celice in s tem olajša postopek ter preprečuje vraščaje dlačic," se s kolegico strinja Camkiranova, ki piling priporoča en dan pred samo depilacijo, da koža ne bi bila preveč razdražena.

V kolikor je ta nega za vas izjemno boleča, vsaj dve uri pred postopkom vzemite protibolečinsko tableto. Tako boste zmanjšali vnetja na koži in lažje premagali bolečino.

Slaba novica za ljubitelje kave: ta pred samim posegom ni priporočljiva. Izogibajte se ji vsaj štiri ure pred njim. Zakaj? Kofein spodbuja živčevje in zato je bolečina po skodelici kave izrazitejša.

In še en napotek: pred samim postopkom kozmetičarke priporočajo kozarček vodke (pozor, kozarček). "Pod njenim vplivom boste bolj sproščeni, hkrati bo višji bolečinski prag. Zlasti, če se na depilacijo odpravljate prvič, ta zagotovo ne bo odveč," navaja Samantha.


Med

Globoko vdihnite in se sprostite. "Najbolj sproščeni boste, če boste klepetali s tistim, ki se ukvarja z vašim videzom," je prepričana Cobova.

Govorite o čemer koli, postavljajte vprašanja o postopku in skušajte dobiti čim več informaciji o sami depilaciji ter o negi po njej.

Tako bo pol ure, kolikor praviloma vse skupaj traja, minilo kot bi mignili.


Potem

Vsaj en dan se odpovejte vadbi. "Takoj po depilaciji vadba ni priporočljiva, saj znoj in poškodovana koža ne tvorita najboljše kombinacije in lahko pride do vnetij," opozarja Cobova.

"Koža je po depilaciji občutljiva, njene pore so še odprte in zlahka vanje zaidejo bakterije ter povzročijo neprijetno draženje in vnetja. Prav tako v ozkih telovadnih oblačilih prihaja do draženja," še en dejavnik izpostavlja Camkiranova.

Polt negujte s primerno kremo in ne pulite morebitnih vraslih dlačic. S tem boste storili več škode kot koristi.

Približno na vsake štiri tedne se naročite za novo depilacijo. To je čas, v katerem dlačice zrastejo do primerne dolžine, med samimi obiski pa kožo vlažite in ji večkrat privoščite piling.  Izogibajte se depilaciji pet dni pred in pet dni po menstruaciji, saj je tedaj telo najobčutljivejše na bolečino.

Dan, dva po negi se izogibajte slani in vroči vodi.  "Obisk savne, namakanje v vroči kopeli ali v masažni kadi niso priporočljivi. Tako z vidika temperature vode kot z vidika večje možnosti za okužbe z bakterijami," opozarja Garlovova. Tudi s kopanjem v bazenu je zaradi v vodi prisotnega klora bolje nekaj dni počakati.

Ne dotikajte se kože, da se bakterije z roke ne bi prenesle nanjo. Pred nanosom kreme vedno temeljito umijte roke, prav tako ni priporočljiv tesen telesni stik z drugo osebo. Tudi s seksom je torej pametno malo počakati.

Izogibajte se tesnim oblačilom, nosite ohlapna, bombažna, da bo koža v njih lahko dihala.

24 ur po depilaciji koži pet dni vsak dan nudite piling. To je pomembno za preprečevanje vraščanja dlačic. Najboljši v ta namen so pilingi s salicilno kislino, po negi polt negujte z vlažilno kremo z vitaminom E in aloe vero.


Je sčasoma postopek manj boleč?

"Na to vprašanje ni mogoče odgovoriti, saj je vsako telo zgodba zase. Vsak se na bolečino odzove drugače," menijo strokovnjakinje in dodajajo, da vsakemu priporočajo, naj brazilsko depilacijo poskusi dvakrat.

V kolikor bo bolečina tudi drugič neznosna, pa naj se raje odloči za drugo obliko odstranjevanja dlačic.


Avtorica:
M. FL.
Foto: Thinkstock

Preberite še: Ježek je pa ježek ali kako sem vzljubila brazilsko depilacijo (piše: Katja Golob) ali pa Kakšno je v resnici življenje na Baliju? Dan Slovenke, ki živi tam

Priporočamo tudi: V Ljubljani zdaj lahko prespite v spalni kapsuli (VIDEO)


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)