To vas čaka na prvi depilaciji bikini predela z voskom

Če ste se odločili, da boste depilacijo svoje intime z voskom prepustili rokam kozmetičarke, spoznajte, kaj lahko pričakujete.

5.8.2018 ob 4:23

bikini_depilacija_vosek_kozmeticarka_britje_dlake_surfanje_zenska_punca_dekle_morje_dopust.jpg

Dobro veste, da depilacija bikini predela z voskom ni nobena novost.  Na lastni koži je sicer še niste okusili, a pred dopustom razmišljate, da bi to spremenili ter urejanje zadev tam spodaj prepustili rokam spretne kozmetičarke. Sprašujete pa se, kaj vas čaka v salonu. Odgovore ponuja Cosmopolitan.

Prvič ni ravno prijetno

Samozavest ne bo ravno na višku, v zadregi boste, a zapomnite si: tisti, ki se s tem ukvarjajo, so videli že vse. Skrb glede tega, da ste preveč, premalo poraščeni, glede dolžine ali barve dlak in podobne dileme so torej povsem odveč.

Obstaja več vrst bikini depilacije

Ne bi bilo slabo, če bi tisto, ki jo želite sami, izbrali preden ležete na stol. Klasična bikini depilacija denimo pomeni urejanje dlačic tako, da jih ni mogoče videti izpod hlačk, natančneje bikinija. Ta je v resnici idealna izbira za vse, ki se zanjo odločijo prvič.

Brazilska depilacija je bolj konkretna. Ta obsega odstranjevanje vseh dlačic, le na venerinem gričku ostane tanka črtica. Hollywoodska depilacija pomeni po postopku povsem golo intimo. Možnosti je več, na vas pa je, da se pozanimate o ponudbi izbranega salona ter se odločite, kaj bi v resnici radi.

Praviloma boste tedaj, ko boste ležali na mizi, eno nogo morali pokrčiti, drugo pa imeti iztegnjeno

Tako bo kozmetičarka lažje dostopala do predelov telesa, ki jih želite negovati. Oblačila, ki jih imate na sebi, bo zaščitila z zaščitnim papirjem.

depilacija_vosek_kozmeticni_salon_micna.jpg

Depilaciji namenjen vosek je topel, ni vroč

Ko boste nameščeni v primeren položaj, boste na koži začutili topel vosek, na katerega bo kozmetičarka položila bombažni trak, ga pritisnila ob vašo kožo, ter ga nato hitro z nje odstranila. To bo ponavljala, dokler ne bo odstranila željene količine dlačic.

Zelo blizu vam bo

Morda se bo dotaknila vaših sramnih ustnic. Neobičajno, tudi neprijetno, vendar skoraj neizbežno.

Kako boleče je?

Odvisno od vašega praga bolečine, a brez te skoraj zagotovo ne bo šlo. Prav tako so nekateri predeli tam spodaj občutljivejši od drugih. Prvič vam bo najbrž vzelo sapo, z vsakim naslednjim postopkom bo bolečina manj izrazita. Tolažba: neprijeten občutek ob odstranjevanju povoskanega traku traja komaj dve sekundi.

Po voskanju delo še ne bo končano

Kozmetičarka delo zaključi s pinceto, s katero odstrani najbolj trdovratne dlačice.

Sledi nega s kremo

Na koncu boste na koži začutili pomirjajoč učinek kreme za nego kože po depilaciji in zadeva bo končana. Vaša kozmetičarka bo zapustila prostor, da se boste lahko oblekli.

Rdeča koža ni nič neobičajnega

Čeprav bo koža nekaj ur po depilaciji rdeča in občutljiva, bo to kmalu minilo, vi pa boste lahko ponosni nase, da ste preživeli depilacijo z voskom in tri do štiri tedne vam ne bo treba razmišljati o novi. A tedaj bo že lažje, saj boste dobro vedeli, kaj vas čaka.

Avtorica: M. FL.
Foto: Thinkstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)