Ježek je pa ježek ali kako sem vzljubila brazilsko depilacijo (piše: Katja Golob)

Brazilska depilacija je zame zahteven lepotni postopek, ki sem si ga privoščila relativno pozno v življenju, ker me je bilo vedno preveč strah bolečine, ampak zdaj, ko imam svojo zasebno kozmetičarko, so stvari postale prav zabavne.

4.2.2019 ob 4:57

zenska_spodnje_perilo_spodje_hlace.jpg

Ko sem bila stara 12 let, sem lepega dne sredi svojega venerinega grička uzrla prvo temno dlako. Kot kalček skodrana je lezla iz moje kože in me spravila najprej v grozo, ker sem mislila, da sem še otrok in otrokom se kaj takega ne more zgoditi, potem pa v slabo voljo, ker mi to niti malo ni bilo všeč. 

Gladko sem jo izpulila, a zaman. Za njo so prišle številne druge dlake in dlačice, ki so mi prekrile celo mednožje, in kar naenkrat sem vihtela žiletko in se mazala z depilacijskimi kremami, da je bil vsaj bikini spodoben.

Motilo me je, da so se mi dlake vedno nekako zaležale v levo ali desno kot lasni vložek Donalda Trumpa in v kopalkah mi je bilo nerodno, zato sem si dlačice strigla s škarjicami za nohte, da mi ni blago preveč štrlelo.

Mama je zmajevala z glavo in zavijala z očmi, da je to preveč nervozen odnos do telesa, če se lahko tako izrazim, in da kaj šele bo z leti, če že teh nekaj kocin ne morem sprejeti kot del sebe.

A čeprav sem bila še smrklja, sem ji vedno zabrusila, da enkrat teh dlak ne bo več, ona je kot običajno zavzdihnila, naj se grem raje učit, pa je bila debata končana.

Če me danes vprašate, mislim, da imam s starši, vsaj z mamo, popolnoma drugačne poglede na goloto in na poraščenost, poleg tega, kaj vse si depiliram, hodim tudi v savno, na nudistične plaže in tako naprej.

Skratka, z dlakami tam doli sem bila tako ali drugače vedno skregana, po britju se mi je vedno vnela koža, ampak na brazilsko depilacijo takrat sploh še pomislila nisem. Bili so popolnoma drugi časi, pa nekje v sebi sem si mislila, da je s temi kocinami pač treba nekako zaživeti, jih sprejeti in se ne vznemirjati.

Tako nekako sem prilezla čez trideseta leta, zanosila, rodila in tako zadala še en protiudarec brazilski depilaciji, saj si nisem mogla predstavljati, da bi me spodaj po porodu v življenju še lahko kdaj kaj prostovoljno bolelo.

In sem vztrajala pri britju, vneti koži, trimanju, vraščenih dlakah, redno sem se vsaj pikico urezala ... Vmes pa je brazilska doživela pravi bum, in sicer zaradi Eve Longorie, ki je trdila, da ji je popolnoma spremenila spolno življenje (na bolje, seveda), saj poleg tega, da je vsa gladka, zdaj tudi gladko doživi orgazem in ima nasploh bolj strasten seks (vir: Cosmopolitan, oktober 2005).

No, Eva je bila le ena v množici zvezdnic, ki so prisegale na popolnoma gladko kožo, in čeprav si tako dolgo časa nazaj še nisem mogla predstavljati, da bom tudi sama v tem klubu, sem sanjala, kako dobro bi bilo zbrati pogum in se odločiti za ta korak.

Vsaj enkrat, samo toliko, da vidim, kaj je.

Lepega dne, bili smo na morju, in gledam v svoj nesrečni bikini z rdečo, razdraženo kožo ob strani, pa potem v ta svoj zaležani tupe Donalada Trumpa, ko mi je počil film in sem se takoj po počitnicah naročila v kozmetični salon na brazilsko. Kar čez noč sem se odločila, da grem, in ni bilo več poti nazaj.

Ko je prišel dan depilacije, sem bila kosmata kot medvedka pozimi in tako polna adrenalina, da bi se lahko sama povoskala in si vse izpulila, če bi znala, ampak k sreči je bila tam zelo spretna gospodičina, ki me je ekspresno oskubila kot kuro.

Bila sem presrečna! Končno me ni nič več ščemelo, peklo, žgečkalo, pa čeprav sem vedela, da bo treba kmalu vse skupaj ponoviti. Tudi bolečino sem nekako prenesla, če sem depilacijo v mislih primerjala z obiskom zobozdravnika, kar je še zmeraj veliko huje.

Resno, če bi prej vedela, da bom tako lepo preživela, sploh ne bi odlašala polovico življenja, čeprav ne bom nikoli trdila, da je to neboleče.

Mislim, da sem bila na brazilski v salonu samo trikrat, ko so mi prijateljice že prišepnile za kozmetičarko, ki pride na dom, in vse opravi en, dva, tri.

Res? Presežek!

citat_katja_golob_depilacija.jpeg

Že naslednji teden je pozvonila pri meni in to je popolnoma spremenilo sliko, pa nisem človek, ki bi rad imel še koga drugega v stanovanju kot družinske člane, pse in prijatelje, tudi snažilko se odslovila na neki točki, ker nisem prenesla občutka, da nekdo tuj pospravlja moje stvari.

No, saj vem, o tej hibi bi lahko še diskutirali, ampak pri kozmetičarki sem naredila izjemo, ker sem takoj po prvem pozdravu vedela, da je ženska zame. Je ovnica po horoskopu, bolje ne bi moglo biti, ker to pomeni, da mojim dlakam, kaj mojim, vsem dlakam, ki ji pridejo po roke, dejansko napove vojno in je neusmiljena do njih, prava iztrebljevalka.

Poleg tega ležim na svojem kavču, toplo je, jem bobi palčke, čvekava in se smejeva neumnostim, včasih si poveva tudi kaj bolj resnega, in kar naenkrat sem se zavedla, da imam z nekom, ki k meni prihaja zgolj zato, da bi mi populi dlake s češplje, prijeten, že kar intimen odnos.

Prej, recimo, nisem vedela, da se lahko klitorisu reče metuljček, zdaj mi enkrat na mesec ta nekdo mirno reče: "No, zdaj se pa primi s prstom za metuljčka in ga umakni." Ljudi, ki bi lahko tako govorili z mano, je v mojem življenju neznansko malo, na primer.

Vedno, ko me podepilira, potem vzame pinceto in mi ukaže: "Potipaj, če imaš ježka!"

Ježek je tisti del, kjer se sramni ustnici pri vrhu stikata, in tam rastejo najbolj trdovratne kocine, ki jih je treba pokončati s pinceto, če hočeš, da si res gladka. Ker če tam nisi gladka, je tako, kot da ne bi imela brazilske, me je podučila.

Mislim, da mi je hotela namigniti, da je ježek lahko med seksom moteč, kar se mi zdi neznansko smešno, ker moj mož ježka niti ne opazi, ko enkrat vidi celoto.

Nasploh mi je všeč, da se omenja vse te živali, rada imam tudi, ko me pozdravi: "Kje si mačka, kako so tvoji kužki?"

Mislim, da to vse skupaj močno pripomore k temu, da sem zelo sproščena in imam zdaj brazilsko raje od barvanja pramenov, čeprav je rezultat pri obeh čudovit.

Verjetno sem zato po njenih besedah edina, ki svojo kozmetičarko pričaka brez spodnjih hlačk, samo v majčki, čeprav ovita v kopalni plašč, ki ga vedno baje odvržem s sebe, kot da sem se slekla tik pred seksom.

Vsaj tako mi je nazadnje med smehom namignila, da vse počakajo, da jim ona reče, naj se slečejo, razen mene, ki sem očitno rojena nudistka, čeprav me v ta hitri striptiz bolj kot kaj drugega požene želja, da bi bilo vsega skupaj čim prej konec.

V glavnem, midve sva se tako smejali, da sploh ne vem, kdaj sva prišli do konca depilacije, odložila je pinceto in rekla: "Preveri, če si gladka." Z roko sem šla na hitro, morda preveč na hitro, po svojem gričku: "Sem, sem, hvala."

Pogledala me je, kot da mi niti malo ne verjame, še enkrat vzela v roke pinceto, se sklonila nadme in bolj sebi kot meni zamrmrala v brk: "Ker ježek JE pa ježek!" Hahaha, kako naj me kaj boli, no?


Kolumno je napisala Katja Golob.

Kolumne na portalu Mična izražajo osebno mnenje kolumnistov in ne odražajo nujno stališča uredništva.


Foto: Thinkstock, Jože Suhadolnik

Preberite še: Orgazem okrni razum (in druga dejstva o tem, kaj se med njim dogaja z možgani) ali pa Kako ženski orgazem podaljšati na dolžino 1 minute (6 korakov)


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)