Zapeljiva čarovnica

Zapeljiva vampirka, mama čarovnica z otročički, mehiška dama smrti ali morska deklica ...

31.10.2020 ob 5:40 | Foto: GettyImages | Avtor: A. J. (Revija Suzy)

Zapeljiva čarovnica

Prav nobenega razloga ni, da se konec oktobra ne bi prelevili v zapeljivo čarovnico, pa četudi samo med štirimi stenami, ter odgnali zimo in slabo energijo. Poiskali smo nekaj trikov, ki vam lahko pomagajo ustvariti masko za najsrhljivejšo noč v letu.

Zapeljiva vampirka, mama čarovnica z otročički, mehiška dama smrti ali morska deklica – na noč čarovnic se lahko prelevite v svoj najljubši lik iz filmov, nanizank ali celo resničnosti ter se izurite v tehnikah ličenja, ki za vsakdanje življenje ni uporabno. Poiskali smo nekaj trikov, ki vam lahko pridejo prav.

Čarovniške trepalnice

Za vpadljive trepalnice nenavadnih oblik ne potrebujete veliko, le lepilo za umetne trepalnice, izdelate pa jih lahko skoraj iz kateregakoli materiala, ki ga najdete doma. Trepalnice različnih oblik lahko na primer eno po eno izrežete iz kartona, jih pobarvate in nalepite na veke. Odličen material so tudi črne plastične vreče za smeti. Narežite jih na dolge tanke trakove in nalepite v zunanje kotičke oči, tako da bodo padale po obrazu navzdol. Še posebno očarljive so trepalnice iz perja. Možnosti je neskončno, meja pa le vaša spretnost in domišljija.

 

Umetna kri

Ni noči čarovnic brez vsaj kapljice umetne krvi. Naredite jo lahko iz sladkorja in rdeče jedilne barve ali pa kar iz jagodne marmelade. Sladka kombinacija koži ne bo naredila škode, zato jo lahko uporabite tudi na najbolj občutljivih predelih, denimo okoli ust. Iz kombinacije jagodne marmelade in javorjevega sirupa lahko naredite umetno kri, ki jo boste uporabljali kot rekvizit, in jo spravite v prozorno plastično vrečko z zadrgo. Mešanico nato v ključnem trenutku v začudenje okolice popijete. Namesto iz sladke mešanice lahko kri na obrazu naredite tudi iz kombinacije rdeče šminke, kremnega črnega črtala za oči in brezbarvnega glosa za ustnice. Za videz, kot da ste poškropljeni s krvjo, nanesite mešanico na čopič in z vatirano paličico počasi drsite po njem tako, da bodo kapljice padale na vaš obraz.

Mrtvaške ustnice

Namesto z rdečilom, ustnice namažite s senčili za oči v hladnih tonih. Zanimiv vzorec boste dosegli, če boste nanesli svetleče senčilo, nato pa prekrili ustnice z mrežastimi nogavicami in čez nanesli temnejši odtenek. Trik z mrežastimi nogavicami lahko uporabite tudi na obrazu, če se nameravate maskirati v morsko deklico, saj vzorec ustvari videz lusk.

Srhljiva rana in izbočene žile

Rano naredimo iz toaletnega papirja, jedilne rdeče barve, lepila za trepalnice in pudra. Papir obarvajte rdeče, namočite v lepilo in ga v obliki rane namestite na kožo. Ko se bo posušil, robove rane zabrišite s pudrom v odtenku vaše kože. Izbočene žile izdelamo iz rdeče volne. Volneno nit odvijemo, da dobimo drobne nitke, ki jih nato premažemo z lepilom za trepalnice in nalepimo na želeno mesto ter oblikujemo po želji. Ko se lepilo posuši, pobarvamo volno z jedilno rdečo barvo, da bodo žile še izrazitejše. 

Preberite še: Strašno, krasno in doma. Takšna bo noč čarovnic 2020

Morda vas zanima tudi: Hitre, preproste in zabavne buče za noč čarovnic


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)