To so najboljši dnevi za obisk frizerja

Luna vpliva tudi na rast in kakovost las, zato ni vseeno, ali frizerja obiščete tedaj, ko je polna ali ko nastopi mlaj.

17.4.2019 ob 5:05

frizer_strizenje_lasje_rast.jpg

Pred obiskom frizerja praviloma ne pogledate na koledar in se prepričate, ali je luna polna ali je v mlaju ter ali je prvi ali zadnji krajec. A bi, kot so zapisali na portalu Om-journal morali.

Kajti ni vseeno, v katerem stadiju je mesec tedaj, ko se vaši lasje srečajo s škarjami. In tudi ne, v katerem znamenju se nahaja. Kdaj je torej najboljši čas za obisk frizerja?

Osnovna pravila

Če bi radi, da vam lasje rastejo hitro in imajo močne korenine, bi jih morali striči tedaj, ko luna raste. (Od prazne do polne lune).

Če želite, da bi rasli počasneje, korenine pa bi vseeno bile močne, se pri frizerju naročite v času, ko se luna bliža maju. (Od polne lune do mlaja).

Las ne bi smeli striči na sam mlaj in v prvem tednu mlade lune, kajti to je kritično obdobje za celo telo. Prav tako sta neprimerna za striženje lunin in sončev mrk. Najboljši je dan, ko nastopi polna luna.

Najpomembnejše pa je, v katerem znamenju se nahaja

Luna v ovnu

Striženje tedaj pospešuje rast las, vendar ti izgubljajo na kvaliteti. Na splošno velja, da je luna v ovnu slaba za obisk frizerskega salona, kajti v tem obdobju pade tudi odpornost in se poveča tveganje za obolenja.

Luna v biku, kozorogu in devici

Najboljši čas za striženje las je, ko je luna v katerem od teh znamenj. Tedaj postriženi lasje izpadajo v manjši meri, prav tako je manjša možnost za cepljenje konic.

Za kemične tretmaje las: barvanje, trajno kodranje in podobno, je najprimernejše obdobje, ko je luna v devici.

Luna v dvojčku

Če boste lase strigli in oblikovali tedaj, ko je luna v dvojčku, bodo ti samosvoji, a če si želite nagajivih kodrov, je to primeren čas.

Luna v tehtnici

Pravi čas za obstojno pričesko. Lasje, striženi v tem obdobju so kvalitetni in jih je lahko oblikovati.

Luna v vodnarju

Dober čas za eksperimentiranje s pričesko, vendar odločitev za trajne spremembe ni pripročljiva. Torej: drugačna oblika naj bo, z drastičnim krajšanjem pa raje počakajte, saj to ni najboljši čas za striženje las.

Luna v raku ali ribi

Kadar so lasje postriženi tedaj, ko je luna v teh znamenjih, rastejo počasi, je pa ta luna priporočljiva za striženje krhkih in suhih las. Ker ti tedaj težko obdržijo obliko, ni primerna za trajno kodranje ali ravnanje.

Luna v levu

Najboljša za barvanje las. Striženje v njej ne vpliva na njihovo kvaliteto.

Luna v strelcu

V tej luni striženje in urejanje las ni priporočljivo. Slabo namreč vpliva na trajnost pričeske. Drži da lasje, ki so striženi ko je luna v strelcu, hitro rastejo, a izgubijo na kvaliteti.

Luna v škorpijonu

Lasje striženi v tej luni postanejo trši in gostejši, ni pa to obdobje primerno za korenite spremembe.

Avtorica: M. FL.
Foto: Thinkstock

Preberite še: 4 osnovna pravila za nego las, ki bi jih morali upoštevati vsi ali pa Razcepljene lasne konice: kako jih preprečiti, odpraviti in prikriti

Priporočamo tudi: Priznani frizerji: "Tega nikoli ne bi počeli s svojimi lasmi"


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)