Temperatura vode, ki zagotavlja lepoto

Ni vseeno, s kakšno si umivate lase ali obraz.

24.7.2016 ob 6:30

voda.jpg

Od prhanja do umivanja obraza, voda je ključen pripomoček lepotilne rutine. A da bi ta imela res zaželeni učinek, je potrebno curek naravnati na pravo temperaturo. Ta je namreč tista, ki zagotavlja lepo polt, mehke lase, čvrste nohte in še kaj. Poglejte torej, kakšna vam bo vedno le v pomoč.

Več koristnih namigov najdete na Facebooku.

Ledeno mrzla

Za lepe nohte. Takoj, ko nanje nanesete lak, ga nekaj minut sušite na zraku, nato pa jih pomočite v ledeno mrzlo vodo. Lak se bo v njej takoj strdil.

Hladna

Za umivanje obraza. Hladna, ne ledeno mrzla voda ga bo osvežila, ne bo pa povzročila rdeče kože. Nasprotno, to bo ublažila in hkrati pripomogla k zmanjšanju por.

Mlačna

Za prhanje in umivanje las. Seveda je zlasti po dolgem dnevu še kako vabljiva vroča prha, ob kateri se v kopalnici tvori bogata para, a pogosto izpostavljanje kože vroči vodi ji bolj škoduje, kot koristi, saj z nje spira naravna olja. Posledično je koža suha in na pogled neprivlačna. Zato se gre prhati z mlačno vodo (od 35 do 40 stopinj Celzija). Takšna prav tako prija lasem in lasišču, ki bodo po negi z njo mehkejši in bolj svetleči.

Vroča

Za britje. Če vaše noge potrebujejo britje, jih, preden nanje naneste peno, oprhajte z vročo vodo. Ta bo zmehčala tako dlake kot kožo ter odprla pore, britvica pa bo zato prišla bližje koreninam dlak. Ko boste z britjem končali, noge splaknite še z mlačno vodo in jih negujte z losjinom. 

In izjema? Umivanje zob. Povezave med čistočo in zdravjem zob ter temperaturo vode, s katero jih ščetate, ni. Izberite takšno, ki vam najbolj odgovarja, le ne pretiravajte. Saj veste, ekstremi nikoli niso dobri.

Avtorica: M. F.
Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)