Na testu: Sonična krtačka za obraz - je res tako dobra in nujna? (preizkuša naša novinarka)

Uporabljam sonično krtačko za globinsko čiščenje kože in tukaj so moja opažanja.

24.3.2021 ob 5:50 | Foto: GettyImages

Slika avtorja - Pia Pangos Piše:

Pia Pangos

pia.pangos@delo.si

Na testu: Sonična krtačka za obraz - je res tako dobra in nujna? (preizkuša naša novinarka)

Ob poplavi produktov za lepo in zdravo kožo človek težko loči zrno od plev. Če bi poslušali vse vplivneže ali lepotne blogerke ter upoštevali njihova priporočila, je ena polica v kopalnici čisto premajhna, da bi nanjo pospravili vse »nujne« izdelke za nego obraza. Med izjemno priljubljenimi je v zadnjih časih tudi sonična naprava za globinsko čiščenje obraza. Na tržišču jih je kar nekaj in tudi cene so precej različne. Segajo od nekje 20 evrov pa tja čez 200 evrov.

Tako kot mnoge druge predstavnice nežnejšega spola, sem tudi sama podlegla temu trendu in svojo kozmetično polico obogatila s to napravo. Naročila sem Eggo, ki jo uporabljam zdaj že dober mesec. Ogledovala sem si jo kar nekaj časa, kupila pa, ko se je znašla v akciji, a sem kasneje ugotovila, da je v tej akciji ves čas, tako da o bistvenem prihranku pri nakupu ne morem govoriti.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by eggo™ - infinity glow (@eggoglow)

Kaj sploh je Eggo? Je sonična naprava z mehkimi ščetinami, ki vibrira. Nanjo lahko damo svoj najljubši gel ali peno za čiščenje obraza in si očistimo kožo. Vibrirajočimi pulzi globinsko vtrejo čistilni gel v kožo, jo zmasirajo in odstranijo nečistoče z obraza. Ima pet stopenj vibracij. Baterija ima dolgo življenjsko moč, na kar kaže tudi dejstvo, da odkar jo imam, je še nisem polnila. Super je, da je naprava vodoodporna, kar pomeni, da je uporabna tudi pod tušem in se samodejno ugasne po treh minutah.

Čeprav so številne vplivnice hvalile napravo, sem bila nekoliko skeptična, ampak vseeno lahko potrdim, da je koža po uporabi naprave izjemno mehka na otip. Če sem povsem iskrena, še nikoli ni bila tako mehka. Z veliko gotovostjo lahko tudi rečem, da so manj izrazite pore. Všeč mi je, da imam po uporabi občutek, da je koža res temeljito očiščena. Sama jo uporabim zvečer, ampak ne vsak dan. Po uporabi se mi pojavi rdečica, zato uporaba zjutraj odpade. Rdečica je pri meni povsem običajna reakcija, saj imam precej občutljivo kožo.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by eggo™ - infinity glow (@eggoglow)

Čeprav mi je všeč občutek na koži po uporabi, pa ne mi mogla trditi, da je sama uporaba ščetke neka strašno pomirjajoča dejavnost. Napravica se mi zdi glede na velikost kar glasna, vibracije so tudi precej močne in ko sem jo prvič uporabila, se mi je zdelo, da mi vibrira cela glava. Ko se privadiš na to, je uporaba nekoliko bolj prijetna. Žal je z drugimi napravami ne morem primerjati, ker sem preizkusila le to, ampak po vsem preizkušanju lahko rečem, da gre v osnovi za dobro napravo, ki služi svojemu namenu in daje neke vidne učinke.

Objava ni plačana, tudi izdelek smo kupile same.

Preberite še: Testirale smo na videz neugledno kremo, ki pa ima čudežen učinek (povsem ISKREN zapis)

Morda vas zanima tudi: Test brez testa: Celo kozmetična industrija je pokleknila pred celulitom

 

 


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)