Skrivnosti prijateljice, ki nima težav z znojenjem

Zato je vedno videti sveže in brez madežev pod pazduhami.

22.6.2016 ob 1:20

potenje.jpg

Poletje  in visoke temperature so tu. Te smo sicer komaj čakali, a prinašajo tudi nekaj nevšečnosti. Med njimi so težave z znojenjem. Če ste med tistimi, ki jih izdajajo madeži pod pazduhami tudi sami si poglejte, kaj počno one, ki z njimi nimajo težav.

Več koristnih namigov najdeš na Facebooku.

Vedo, kdaj uporabiti dezodorant

Najboljši čas za nanos dezodoranta je zvečer. Neposredno po prhanju in tik pred spanjem. Tako se ponoči vpije v pore in prepreči pretirano znojenje.

Tudi pri nogah se poslužujejo zvijače

Saj poznate tisti grozni občutek, ko se vam notranja dela stegen lepita drug ob drugega. Zadeva ni le neprijetna, v končni fazi lahko pripelje tudi do vnetja. Zdravilo za to je antiperspirant, nanešen na oba stegna. Enako učinkovita je tanka plast otroškega pudra v prahu ali jedilne sode. Naravna pripomočka sta uporabna tudi, če se vam pretirano znojijo stopala in pazduhe.

Pazijo na prehrano

Pitje kave ali energijskih napitkov spodbuja znojenje. Enako ne delovanje žlez znojnic deluje alkohol. Med jedmi, ki so največji krivci za pospešeno znojenje, so čebula, česen ter pekoče jedi s kapsaicinom. Tem se zato gre v vročih dneh izogibati.

znojenje.jpg

Pametno izbirajo garderobo

Najbrž je opozorilo, da so za poletje obvezni naravni materiali, kot sta lan in bombaž, odveč.
Za vsak primer pa je pametno s seboj imeti rezervno majico ali bluzo. Nikoli ne veste, kdaj vam pride prav.

Ne pretiravajo z ličili

Tako kot one pozabite na težke pudre ter debele plasti senčil in rdečil. Malce obarvane kreme ali lahkega pudra z zaščitnim faktorjem, maskara in nežna šminka je vse, kar potrebujete za poletno dnevno ličene.

Vedno so pripravljene

V njihovi torbici so vedno vpojni robčki s katerimi hitro lahko popivnajo znoj. Iznajdljive si pomagajo tudi s kavnimi filtri. Kadar se pazduhe ali obraz začno izdatneje znojiti, z njimi hitro rešijo težavo.
Termalna voda za obraz, brez katere prav tako ne gredo nikamor, pa jim zagotavlja hitro osvežitev, ter z obraza prežene znojne kapljice.

Avtorica: M. F.
Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)