Rožnata gobica za ličenje, ki je začarala tudi Slovenke

Zadnje tedne je v drogerijah težko najti tole gobico, saj je tudi pri nas postala pravi hit.

7.3.2016 ob 9:00

shutterstock_380063344.jpg

Čez lužo jo uporabljajo že nekaj časa, pri nas pa je šele v zadnjih mesecih tako priljubljena, da jo je težko najti. Gre za gobico v obliki kapljice ali jajčka (odvisno, na kaj vas spominja), ki je odličen pomočnik za enakomerno nanašnje tekočega pudra, za senčenje, v manjši verziji pa je uporabna tudi za nanašanje korektorja. Ste jo že preizkusili?


Spremljajte nas tudi na Facebooku.

Če želite, da bi vaša gobica zdržala kar najdlje (ob pravilni uporabi in rednem čiščenju jo lahko uporabljate tri mesece), morate upoštevati sledeča pravila:

  • Gobica mora biti med nanašnjem vlažna. Pred uporabo jo zmočite pod tekočo vodo in dobro ožamete. Če bi uporabili suho, bi vpila preveč pudra, vlažna pa ga zadržuje zgolj na površini.

  • Tekoči puder nanesite na roko (hrbtno stran dlani). Gobico nato potapkajte po pudru in začnite z nanašanjem na obraz. Najbolje je, da za nanašanje uporabite koničasti del gobice.

  • Očistite jo po vsaki uporabi. Za čiščenje lahko uporabite čistilno mleko, ali pa mešanico olivnega olja in detergenta za posodo (s to mešanico smo čistili že čopiče za ličenje, se spomnite?). Čistilo nežno vmasirajte v gobico in jo nato dobro splaknite in ožemite pod toplo vodo. Umetnica ličenja Martina Borščak pa priporoča tudi občasno pranje v pralnem stroju - vendar v vrečki za občutljivo perilo.

  • Pustite, da se posuši na zraku. Nikakor je ne zapirajte v kozmetično torbico, saj se ne bo mogla posušiti,  s tem pa bi imele bakterije prosto pot za širjenje.

Beauty blender je dobil že veliko ponaredkov. Preizkusite in presodite, če vam ustrezajo. Strokovnjakinja pravi, da je original še vedno najboljši.

Še to: originalna gobica se imenuje Beauty blender in je dobila že veliko ponaredkov. Originala pri nas žal ne morete kupiti, lahko pa ga naročite preko spleta.

In še mnenje vizažistke?

"Beauty blender je po mojem mnenju nenadomestljiv. Preizkusila sem že vse ostale verzije, a original je original. Pena te gobice je tako fino tkana, da je izjemna za nanos pudra, korektorja, svetlobe, sence, pudra v prahu, ... Izjemna oblika, ravno pravšnja za vse krivine obraza. "Must have" v kozmetični torbici," svetuje umetnica ličenja, Martina Borščak, ki dodaja, da je cena sicer visoka (približno 20 dolarjev), a se obrestuje, pravi. "Ponaredki so cenejši, a nikakor vredni svojega denarja."

Avtorica: Branka Grbin

Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)