Pozor, preden si omislite rdečo pričesko!

Ste se odločili svoje lase odeti v rdečo? Torej morate nekaj vedeti, preden obiščete frizerja.

21.3.2016 ob 7:30

shutterstock_46835800.jpg

Ognjeno rdeči lasje nedvomno vedno in povsod zbudijo veliko pozornosti. Če vas narava z njimi ni obdarila, morda razmišljate, da bi vam do zapeljive in vpadljive pričeske pomagal frizer. A vendar je pred tem potrebno vedeti nekaj malenkosti. Najprej si odgovorite na ta vprašanja:


Spremljajte nas tudi na Facebooku.

Kakšna je vaša polt? Je zdrava ali vas pogosto mučijo mozolji, rdečica, suha ali mastna koža? Rdeča barva las bolj kot katera koli druga izpostavi tudi obraz, ki je zato deležen več pozornosti, morebitne napake pa postanejo drugim še bolj opazne.

Čas in denar. Rdečelaske, ki so to postale ob pomoči frizerja, veliko časa in denarja namenjajo vzdrževanju barve. Pred tem je zato dobro vedeti, da bo narastek, ne glede na to, kakšna je vaša naravna barva, hitro opazen, zlasti intenzivna rdeča pa kaj hitro izgubi tudi svoj prvotni odtenek. Zato bodo obiski pri frizerju postali pogostejši.

Se bo podala k vaši garderobi? Ko se odločate za tako občutno spremembo las, pomislite, kako se bo nova pričeska podala k vaši garderobi. Bo res prava za vaš stil oblačenja? Lahko se namreč zgodi, da boste poleg v novo pričesko morali investirati tudi v kakšen nov modni kos.

So vaši lasje zdravi in močni? Rdeča barva se sijajno poda močnim in gostim lasem. Če pa so vaši tanki in poškodovani, boste njihove pomanjkljivosti z intenzivnim odtenkom le še poudarili. Zato bi morda raje izbrali kakšnen manj vpadljiv odtenek.

Pot nazaj ni lahka. To velja predvsem za tiste, ki se boste odločile barvati doma. Svetli lasje lahko hitro postanejo rdeči. A intenzivnih barv se boste morda kmalu naveličali, pot nazaj na naravno barvo las pa bo vse prej kot hitra in enostavna. Preden si omislite novo, zato res temeljito razmislite.

Avtorica: M. F.

Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)