Layage - nov hit pri barvanju las

Sonce v laseh. Spoznajte novo priljubljeno metodo barvanja las.

22.2.2016 ob 10:45

RTR3FXH3.jpg

Kaj imajo skupnega ombre, sombre, bronde, flamboyage, balayage in layage? Ne, pri teh nenavadnih besedah ne gre za kuharske izraze, temveč tehnike barvanja las! Za zadnjo in najnovejšo različico boste glavo celo položili na mizo.


Spremljajte nas tudi na Facebooku.

Ste ženska, ki se pri frizerju brezskrbno udobno namesti na stolu in profesionalcu pusti proste roke? Potem zagotovo ne boste imeli težav z novo tehniko barvanja pramenov, ki se imenuje layage in od stranke zahteva, da napol leži v stolu. To pa zato, da lahko frizer lase v vsej njihovi bohotnosti razprostre na namizno ploščo, nameščeno za vami. Tako bo namreč lahko mojster barv pričaral najlepše in najbolj naravne svetlobne in barvne učinke, zatrjuje londonska lasna stilistka Katie Allan.

Mlada frizerka velja za pionirko najnovejšega trenda barvanja in je v hipu postala prava zvezda instagrama. "S tehniko layage lahko lase tridimenzionalno pobarvamo. Ker lasje razprostrti ležijo pred frizerjem, lahko ta pramene drži narazen in natančno ve, kam mora namestiti svetlobne reflekse. Glede na to, kako močno si stranka želi posvetliti ali poudariti pramene, tako na debelo ali na fino se nanese barvo. Kar je pri tej tehniki posebej navdušujoče, je, da je vsak rezultat edinstven. Tako lahko za vsako žensko glede na njen obraz ali tip ustvarim individualen videz," navdušeno razlaga Katie.

Videz morske deklice

Kot veliko reči v lepotnem svetu, so tudi ta trend navdihnile zvezdnice, kajti Britanka odkrito priznava, da so jo na novo tehniko napeljale manekenke, kot so Gigi Hadid, Miranda Kerr ali Liy Aldridge. Z layagem pa si lahko razen nežnega učinka, ki deluje kot da bi lase dalj časa nastavljali soncu, omislite tudi mnogo bolj drzno barvanje z različnimi živahnimi odtenki in tako tudi dosežete, da bo tako imenovani videz "morske deklice" mnogo živahnejši in bolj razburljiv.

Dopustniški učinek

Nov trik barvanja londonske frizerke je v svetu vsekakor odlično sprejet in je že našel številne posnemovalce. A poznavalci poudarjajo, da vendarle ne gre za čisto novo pogruntavščino, pač pa za nekoliko bolj razvito verzijo balayaga. Tehniko barvanja pramenov, pri kateri se s čopičem ciljno barva, obstaja že več kot 50 let in velja za izum francoskega luksuznega frizerskega mojstra Deassanga. Tokrat naj bi bil nov le sistem z mizo. A kakorkoli že, na tak način lahko stilist doseže najlepše in najbolj naravne učinke, lasje pa so videti "dopustniško", kot bi bili dalj časa izspostavljeni soncu in morju. In še več: mehka optika pristaja vsaki ženski in vsaki barvi tena se da najti ustrezen ton.

Avtorica: Petra Kancler


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)