Tri napake, ki z las izpirajo barvo

Če jih boste pravilno negovali in primerno zaščitili, bodo pobarvani lasje dlje lepi.

14.2.2016 ob 8:00

shutterstock_245687602.jpg

Pravkar pobarvani lasje so res prava osvežitev vašega videza. A kaj, ko se barva hitro začne spirati in že po nekaj tednih še zdaleč ni več takšna, ki vam bi bila v ponos. Poglejte, katere tri navade izpiranje še pospešijo in kako zavarovati novo pričesko.


Spremljajte nas tudi na Facebooku.

Napačen šampon za lase

Ni vsak šampon primeren za obarvane lase. Najslabše nanje vplivajo tisti proti prhljaju, saj na lase in lasišče deluje abrazivno, podobno kot na kožo deluje piling, barvni pigment se zato hitreje izpira. Prav tako las ne bi smeli umivati vsaj 24 ur po barvanju, saj se v tem času pigment v njih še utrjuje.

Kaj storiti? Če imate obarvane lase, vsaj prvi mesec uporabljate izključno šampone, ki so namenjeni negi tako polepšanih las.

Gretje las

Previsoke temperature, ki so potrebne za oblikovanje las, jih poškodujejo, zlasti pa jim škodujejo, če so sveže pobarvani. To sicer ne velja v tolikšni meri za sušilec kot za razne ravnalce in kodralnike. Vročina poškoduje površino las, zato se barva z njih izpira hitreje, podoben učinek ima tudi umivanje z zelo vročo vodo.

Kaj storiti? Lase vedno umivajte z mlačno vodo, če pa se oblikovanju las res nočete izogniti, jih predhodno zavarujte s sredstvi, ki jih ščitijo pred visokimi temperaturami.

Klor

Eden največjih sovražnikov obarvanih las je klor. Čeprav vas v bazenih ščiti pred bakterijami in glivicami, je do las zelo agresiven. Izsuši jih, spreminja njihov odtenek in znatno zmanjša trajanje nenaravne barve. Zlasti negativno na lase vpliva prva dva tedna po barvanju, zato jih v tem obdobju nikakor ne bi smeli izpostavljati kloru.

Kaj storiti?  Lase pred plavanjem spnite v visoko figo in jih obvarujte pred klorinano vodo, ali pa uporabite plavalno kapo.

Avtorica: M. F.
Foto:


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)