Osem pravil za lepe lase

Ni vseeno, kako jih negujete in ne, kaj jeste.

10.1.2016 ob 11:00

shutterstock_103763420.jpg

Poleg genetike imajo na lepoto in zdravje las največji vpliv načini, s katerimi jih negujemo. Pogosto smo namreč prav sami krivi, da niso takšni, kot bi si jih želeli. Če pa boste upoštevali sledečih osem preprostih pravil, bodo tudi vam vaši lasje v ponos.


Spremljajte nas tudi na Facebooku.

Umivanje las. Las ne umivajte vsak dan, pač pa jim omogočite, da si v nekaj dneh oddahnejo od vseh preparatov in se naravno zmastijo. S šamponom jih negujte dvakrat, največ trikrat tedensko. 

Oblikovanje las. Uporaba sušilnika, likalnika, kodralnika ter podobnih pripomočkov za urejanje pričeske zmanjšajte na minimum. Lasem najbolj ustreza, da se posušijo na naraven način.

Barvanje. Izogibajte se cenejšim različicam barv za lase. Te so manj obstojne in zato je potrebno pogostejše barvanje. Raje si lase barvajte pri frizerju.

Prehrana. Pravilna prehrana je ključna za lepe lase. Naj vsebuje dovolj beljakovin, zdravih maščob in vitaminov B kompleksa. 

shutterstock_155072156.jpg

Navodila za uporabo. Vedno upoštevajte navodila za uporabo, ki so navedena na embalaži proizvodov za nego las. Če na balzamu piše, da mora delovati tri minute, se tega držite. 

Česanje. Vsak dan vsaj dvakrat temeljito prečešite lase. To je dobro tako za lasišče kot za lase, izogibajte pa se grobemu česanju mokrih las. Te češite z najbolj širokim glavnikom ter počasi, od konic proti lasišču. 

Striženje. Redno strizite konice. Vsake tri mesece ali vsaj vsake pol leta obiščite frizerja. 

Pričeska. Čvrst rep ali figa so največji sovražniki lepih in negovanih las. Kadar je le mogoče, imejte spuščene brez elastik, špang in drugih pripomočkov za urejanje pričeske.

Avtorica: M. F.

Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)